Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je nárok na proplacení jízdného?

Od: misa503® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Ze zdravotního důvodu potřebuji ke své chůzi ortopedickou pomůcku na nohu. Tuto pomůcku mi v pravidelných intervalech 2 let zhotovují v krajském městě, kam spadám. Když se blíží termín nové pomůcky, tak mi tam na protetice lékař napíše poukaz, pak se čeká na schválení u VZP, zadá se zakázka, zhotovení, pak se dostavím k převzetí pomůcky + zkouška a jedu domů.

K převzetí nové pomůcky jsem se tedy dostavil 7.12.2015. Vše vypadalo na zkoušce opět bez závad. Doma jsem začal tuto pomůcku používat po bytě od 8.12.2015, ale již asi po 3 min mi praskl kolení kloub, což se mi před tím nikdy nestalo.

Budu tedy muset tuto novou pomůcku reklamovat a nechat opravit, což pro mne znamená opět zajet do města na protetiku, které mám daleko 50km. A pak zase 50 km zpět. A znovu si dojet pro opravenou pomůcku + zkouška, což bude dohromady navíc 200km.

A měl bych dotaz, jak a kde mám žádat o proplacení cestovného? Je někde napsáno, že je na cestovné i zde nárok?

V klasickém obchodě to vím, při uznané reklamaci mi již několikrát cestu proplatili, ale toto není klasický obchod.

Zde ani neplatí na zhotovenou věc záruka 2 roky, ale prý jen 6 měsíců, což nějak nechápu.

Pomůcky - ortopedické - zhotovují na míru nové, i když z některých přidaných nových dodaných náhradních dílů - obecné díly. Ten obecný díl - kloub - mi právě prasknul. Asi vada materiálu nebo co.

Přidávají k těm dílům hlavně různé plasty dle potřeb zákazníka.

Byl bych rád, kdyby mi zde někdo mohl poradit, jak bych měl nejlépe postupovat k získání proplacení cest v souvislostí s reklamací.

Moc předem děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V současné době platný zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, přímo nezmiňuje ,zda jsou hrazeny cestovní náklady spojené s reklamací. Proto si myslím,že platí ve vašem případě to samé a postup bude úplně stejný, jako v případě nové pomůcky .Sice to klasický obchod není, ale tím spíš by měla být vaše cesta hrazena. A i zde by měla ze zákona platit 24 měsíců záruční doba.V případě protéz určitě.Na opravu se objednejte na protetické pracoviště co nejdříve.Měl byste mít s sebou od lékaře předepsaný poukaz na opravu, kartičku pojišťovny, lékařskou zprávu a protetický průkaz, pokud ho máte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]