Nejste přihlášen/a.
Potreboval bych poradit jak mam vyrovnat nerovnost mezi zdi z Ytongu a cihlovou zdi. Na cihlove zdi jsem mel cca 2,5 cm vrstvu omitky, kterou jsem musel omlatit az na cihlu. V te same zdi jsem vyzdil puvodni dvere ytongem a ted mam z duvodu krive cihlove zdi na nekterych mistech rozdil mezi ytongem a cihlou priblizne 2 cm a jinde zas 0,5 cm. Muzu to srovnat tim ze na cihlovou zed natahnu treba jadrovou omitku tak aby se mi srovnala s ytongem a pak natahnu lepidlo a perlinku? Nebo navrhujete jiny postup? Jak bych mel postupovat v pripade ze mi na druhe strane zdi zas presahuje cihlova zed pres ytong? Taky mam na ytong natahnout jadrovou omitku? Predem dik za pomoc
0,5 cm na jádrovku je málo, ale ...
2 cm na lepidlo je mnoho, ale...
použijte oboje, nad 1 cm maltu, do 1 cm lepidlo. Praskat Vám to bude, páč cihla a porobeton, každý jiný materiál, jiná roztažnost.
Jestli je to zvenku a máte mrazuvzdorné tak ano.Jinak jak píše Milan.Mě se dělali taky pukliny,ale ve finále jsem je vyplnil akrylátem a je to v cajku.On na povrchu ztvrdne,ale uvnitř je pružný.Taky jsem přidával do malty Duvilax,a to mě už nepraskalo,ale bylo to na stejný podklad.
Dvere, ktere jsem zrusil a vyzdil ytongem jsou interierove. Jestli vas spravne chapu tak pukliny, ktere mi vzniknou staci vypnit akrylatem a pak uz normalne natahnout finalni omitku? To lepidlo muzu pouzit klasice na obkladacky?
Použijete lepidlo na stěrkování, páč já nevím jaké máte lepidlo na obkladačky. Většina lepidel ale vyhovuje na oba způsoby. Prasklinky po čase opravíte při dalším malování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.