Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě strojku s ručičkama pro hodiny

Od: dolon odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si doma udělat z vlastního dřeva hodiny.

Nevíte někdo, zda se dají někde koupit ručičky se strojkem?

Děkuji, hezký den

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Vyhledat to trvalo cca 20sekund. fonetip.cz/...

hodnocení

2x

Takový strojek s ručičkami jsou v prodeji. Ten strojek je v kulatém pouzdře asi 10 cm v průměru. Někde na netu jsem viděla i větší. Číselník si uděláte sám přímo na zeď. Tedy klidně můžete udělat nějakou budku sám. ;)

doplněno 08.12.15 15:40:

topsamolepky.cz/... Takové, ale bez těch samolepek okolo. cca 250 kč stály nebo tak nějak.

doplněno 08.12.15 15:41:

zbozi.cz/...

doplněno 09.12.15 08:02:

Však můžete objednat i ten nalepovací číselník nebo použít fotky, kytky, zvířátka, malůvky. Cokoliv. Nemusí to být navždy. Až se pohled omrzí, odlepíte a nalepíte něco jiného. Když se na hodiny dívají velká děcka a dospělí, nepotřebují vědět, minuty. Mají už odhad.

dolon
hodnocení

To je pravda,

já však chci koupit někde nalepovací číslice 1-12, kde je prosím seženu?

Děkuji

Ale no tak! Stačí přece jen zadat do Gůglu - nalepovací číslice. V papírnictví se dostane koupit i Propisot, v různých velikostech. Přenesete číslici z Propisotu, na vámi zvolený podklad.

dolon
hodnocení

To je teda rychlost :)

Kde prosím seženu i číslice?

Chci se pak ještě zeptat jak mám ještě roumnět rozměrům? Mám hodiny celkem o průměru 30cm.

Někde třeba píší: Rozměry (Š x V x H): 56 x 56 x 17 mm ,doporučená tloušťka ciferníku: do 4mm

Jak by jste to pochopili?

Děkuji

Pokud budete mít cestu do IKEA, tak vymontovat strojek ikea.com/... Jsou strojky, které jsou běžně neslyšitelné a pak takové, které přehluší svým tikotem i mechanický vychozený budík z minulého století...a dotaz ohledně tloušťky ciferníku - jedná se vlastně o délku upevňovacího středového šroubku s dírou, kterou přechází náhon na ručičky; budete muset hledat delší šroubek (pro tlustší číselník), když budou hodiny dřevěné...některé strojky mají i závěsné oko...

2kedar*

Tloušťka těla hodin, se odvíjí od každého strojku jinak. Je to potřeba přizpůsobit.

A číselka si taky na internetu najdete a vytisknete doma, na tiskárně.

Arabské, římské, čárky... jak je libo.

tc
hodnocení

0x

nebo tady conrad.cz/...

dolon
hodnocení

Dobrý večer,

mockrát děkuji za rady :)

Chtěl bych se poptat, jak jste to mysleli s tím číselníkem? Vytisknout a vystřihnout přesně kolem čísel? Nebo vystřihnout čtverečky a na nich budou čísla? Poté nalepit na mé dřevěné hodiny?

Jsou i koupit nějaké nalepovací čísla?

Děkuji

2kedar*

roman68*
hodnocení

0x

klidně zajděte do nějaké reklamky a oni vám číselník navrhnou (nebo dle vašeho návrhu) a vytisknou na samolepící folii včetně oříznutí (kruh s otvorem uprostřed, nebo třeba kruhový pás)...

PS: já jsem dělal návrhy štítků a reklamy v Corelu a dost často jsem to využíval - např. u map nebo plánků ...l

dolon
hodnocení

Dobrý den,

jelikož hodiny budou dřevěné, nechci je překrývat papírovým číselníkem.

Chtěl bych nějaké nalepovací číslice, však kde je koupit?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]