Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prakticky nikdy jsem ještě nevyužil služeb výkupen kovů (železných i neželezných), případně kovošrotu, až nyní po celkově rekonstrukci a výměně zařízení ve starším domě tu mám několik věcí, u kterých se rozmýšlím, zda s nimi raději do sběrného dvora, nebo do výkupen surovin. Nedám daleko ani jedno z nich, ani mi nejde o to nijak zvlášť zbohatnout, ale pokud bych alespoň něco dostal, byl bych samozřejmě rád. Do sběrného dvora to mohu vzít vždycky a zdarma...
Takže by mě zajímalo, jak jste vy likvidovali následující věci a zařízení, a co z toho by ve výkupně mohli vzít:
- pračka, lednička, mrazák, starý kovový sporák, krbová kamna, kotel na tuhá paliva (dříví, uhlí), ohřívač vody (bojler), vodovodní baterie, digestoř, radiátory, staré nádobí (zejména hliníkové), hrnce. (poznámka: spotřebiče jsou staré, určitě je tam převaha kovů, nic nového, jako dnes je skoro všechno v plastu...), trubky na rozvod vody.
Děkuji všem za reakce.
Jak píše magor, mám tu samou zkušenost, likvidovali jsme byt po zemřelém tchánovi a co šlo, dali jsme do sběru.Vyneslo nám to také poměrně slušnou částku. Zaplatili jsme z toho stěhováky, proježděný benzin a různé nedoplatky a ještě něco zbylo..Žasla jsem, co všechno u nás ve sběrně berou. Teď se už nedivím lidem,kteří vymetají popelnice-kontejnery.Nejenže to jsou čističi sídlišt, ale přijdou si i docela na slušné živobytí, pokud tedy neberou co nemají. A že někdy lidi vyhazujou poklady o tom snad ani nemusím povídat.
Podle vašeho vyjmenovaného seznamu, budete možná překvapen, jaký obnos byste za to dostal.
Ahoj. Opičáku, nejjednodušší je to dát všechno před barák a Magneti si to už rozeberou. Každý není tak bohatý jako ty, aby ty věci někde pohazoval zadarmo. Doporučuje se měď a mosaz oddělovat od ostatních kovů.
Ahoj. Musím se přiznat, že když vytvořím nějakou sběrovou hodnotu o pár kilech, tak to nechám klukům ze Dvora. Jo, někdy se ty některý věci můžou hodit někomu jinému a na revandž mi kluci ,,zachrání,, a odloží něco, co zase scháním já. Funguje to.
a ono je to tím, že já nemám většinou čas toto dělat. Spoustu času věnuji své práci, která není ohraničena žádnou pracovní dobou. Někdy 20 hodin denně, někdy volno, ale to zase věnuji raději odpočinku. Ale já ty věci nepohazuji, vím, že když nechám ve sběrném dvoře baterie (které tam oficiálně neberou), "někdo" si je do sběrny odtáhne a dostane za ně peníze. Nevadí mi to, spíš jsem rád, že to třeba někomu udělá radost.
V kovosrotu: pracku, pokavad je stara plechova asi ano, lednicka+mrazak na 100%ne, sporak plynovy ano na elektricky se vetsinou moc privetive netvari, kotel ano, bojler ano ale mivaji specialni sazby (mene penez nez za zelezo), vodovodni baterie ano, digestor nevim, radiatory ano, nadobi ano.
P.S.: Ceny vykupu srotu sly oproti lonsku i o 50% dolu, tak abyste nebyl prekvapen...
kovosrot-suda.cz/... pouze příklad co se vykupuje. U nás pračku a ledničku vykoupí pouze odstrojené, rovněž ohřívač -bojler musí být zbavený termo pláště, kotel Viadrus musel být rovněž odplášťovaný-litinové články-jiná cena, plech -jiná cena. Ale v jiném kovošrotu to může být jinak, zeptejte se přímo ve výkupu u vás.
Všechno bych vyvezl do sběrného dvora. Ježděním po kdejakých výkupnách ztratíte čas a projedete další PHM a výdělek bude tak akorát na náhradu nákladů. Všechno řeším nejjednodušší a nejrychlejší cestou. Ale ze svého okolí znám lidi, co jsou kvůli ušetřené stokoruně schopni obětovat půl dne. Takže za mě jednoznačně nejrychlejší způsob jak se zbavit legálně věcí = sběrný dvůr.
No já se sám divil když jsem vyklízel cca před rokem taky starý dům,materiál skoro stejný jako tazatel a dostal jsem 3000 kč a vzali mě i tu lednici.Jen ten kotel s těma radiátorama bude něco vážit a cestu určitě zaplatí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.