Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice blázní

Od: geralt* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.Chtěl bych poprosit o radu.Naše lednice Candy jela nepřetržitě 24hod.Závada byla identifikována-termostat.Po jeho výměně došlo k překvapení-ne zrovna milému-lednice jede dál tvrdohlavě bez pauzy.Termostat je od stejné firmy Ranco,sice jiný tip,ale parametry má naprosto shodné.Jen kapilára je o 10cm kratší.Poraďte prosím někdo,kde hledat chybu.Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

2x

Odpojit termostat. Pokud dále Candy poběží, je to propojené někde na trase nebo u kompresoru.

doktpr365*
hodnocení

2x

Když jela nepřetržitě bylo dosaženo požadované teploty? Vše by mělo být téměř zmrzlé. Pokud ne tak to není termostat,ale závada na okruhu. Nejspíše únik chladiva.Nepíšete zda se jedná o kombinaci,nebo samotnou ledničku.Stáří lednice?

doplněno 04.12.15 23:25:

To,že je kapilára o 10cm kratší není dobré,nedostane se k místu kam má.Potom by také lednice jela bez přestávky

geralt*
hodnocení

Púvodní kapilára byla vedena velkým obloukem,současná jen o něco menším.Kdyby byla o půl metru kratší,stejně by dosáhla na původní místo

geralt*
hodnocení

Bez termostatu lednice neběží.

doplněno 05.12.15 00:35:

Jde o kombinaci,starou cca 5 let.Jestli má rychlozmrazení nevím,ale automatické odmrazení ano.Při nepřetržitém provozu nejen že dosáhla požadované teploty,ale celá zadní strana lednice byla pokryta vrstvou ledu.O mrazáku ani nemluvím.Ten nešel vůbec otevřít.

doktpr365*

Není špatně zapojen termostat? Stačí přehodit konektor a vypínat nebude.

chlazeni.kovosluzbaots.cz/...

geralt*
hodnocení

Pravda je,že původní TS měl dva vývody + kostra,nový má tři vývody +kostru.Zapojení -fungující zapojení-mi popsal technik firmy,která mi TS poslala.Vyzkoušel jsem různé varianty ,ale ta současná se jeví jako jediná možná.Při prohození drátů lednice buď nejede vúbec,nebo pořád,bez možnosti vypnout jí polohou "0"na TS.Spíš by mě zajímalo,jestli jsem strčil kapiláru na správné místo.Teda místo určitě ano,ale jestli je zastrčená správně hluboko apod.Strčil jsem jí do otvůrku po původní kapiláře bez jakéhokoli násilí-prostě volně zastrčeno.Třeba se nedostala na správné místo.

luha*

Pokud bez termostatu neběží, tak je lednice v pořádku a musí se vyměnit nebo seřídit ten termostat (aby vypínal).

doktpr365*

Bez termostatu lednice běžet nemůže,co by asi spínalo kompresor.

hodnocení

1x

Únik chladiva alebo znovu termostat.

roman68*
hodnocení

0x

tipoval bych na únik chladiva-netěsnost systému (nižší tlak?)

geralt*
hodnocení

Jak jsem už uvedl,lednice je na zadní strně dost namražená a u mrazáku se ani nedají vytáhnout šuplata pro silnou vrstvu ledu.

roman68*
hodnocení

0x

má lednice mrazák a funkci "rychlého zmrazování"?

bruno*
hodnocení

0x

Měl jsem Candy 10 let a její konec začal tebou popisovanými příznaky - únik chladiva.

honzmalatny*
hodnocení

0x
Zkuste vypnout,pořádně odmrazit i mezi stěnami lednice,a pak znovu zapnout.

přesně tak vprve řadě odmrazit měl jse jsem obdobné problémy a pomohlo odmražení to bylo také první co se mě ptali v servisu jestli je odmražený mražák že to bývá právě tím

hodnocení

0x

I kdyby byla lednice sebezamraženější, tak musí jít na termostatu nastavit poloha, že bude vypínat. Jak vypadá to kolečko termostatu, je tam krajní poloha pro odmražení? Vypne kompresor v této poloze? Pokud ne, tak je buď termostat vadný, ale mnohem pravděpodobněji je něco blbě zapojené.

geralt*

Tak je tam nový termostat-a nic,žádná změna.Odmrazil jsem(dva dny)a po zapnutí,kromě toho,že běží bez vypnutí,tak nechladí.Mrazák jede na 100%,lednice ne.Takže asi jedu pro novou.Pánové děkuji

cicko*

Jediným správným řešením je výměna mechanika. Pro skutečného servisáka je stanovení závady otázkou pěti minut.

majsterjoe*

Jak vidno, nemusí být ani mechanik. Diagnóza byla řečena takřka na začátku a zkušenosti jsou k nezaplacení. Mechanik by povtrdil nerentabilnost opravy a vzal by si pár set a jel zase o dům dále. škoda jen peněz za termostat.

Tak to bude ten únik chladiva. U některých typů se to opravit dá - buďto se díra zavaří, nebo se kus okruhu vyloučí, pak se doplní chladivo.

doktpr365*
hodnocení

0x

Díra ve výparníku,nebo někde ve skříni nejde zavařit.Vyřadit jde pouze vyhřívání kolem dveří. Pokud by se něco jiného vyřadilo,tak by to nefungovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]