Nejste přihlášen/a.
Chatka má vnitřní stěny pobité sololitem. Ty jsem kdysi polepila papírovou tapetou a tu kvůli omyvatelnosti přelakovala bezbarvým nitrolakem. Nyní chci znovu vytapetovat - jak mám postupovat? Mám stávající tapety odstranit? A jak když vodu nesají? Pokkud je neodstraním, bude lepidlo nových tapet držet na nitrolakovém povrch starých tapet?
Děkuji za rady. Helena.
Já sama nemám odzkoušeno, ale kdysi dávno, kolegyně nalakované tapety podrápala vidličkou a namočila. A že pak šly dolů. Byla to práce jako trest za vraždu.
Nitrolak není jako podklad naprosto vhodný. Musé se celá stěna penetrovat, např. DUVILAX. Až to zaschne, nehrozí odlupování tapet.
Pokud se bavíme o přelepení lakovaných tapet, Duvilax je k ničemu. Jak chcete vodnou suspenzí penetrovat lakovaný povrch? Víte vůbec co je to penetrace? Duvilax je na nasákavý povrch!
Jak? Normálně. Kdyby jste s tím někdy dělal, tak se nebudete ptát. Mraky m2 jsem tím vymaloval a výborně to drží. To je objev že? Proto je to penetrace.
Šmánkote nemalujeme, ale tapetujeme! A to jste vážně "penetroval" lakovaný povrch? Vodná disperze po nenasákavém povrchu přece jenom normálně steče, nebo ne? Ale pokud ne, je to stejně nadbytečná věc. Vliesová tapeta s příslušným lepidlem mi drží na jakémkoliv povrchu.
Akrylová disperze vytvoří tak zvaný kontaktní můstek,který i na nenasákavých površích zlepší adhezi nalepené tapety .Samozřejmě se nejedná o penetrování.Nátěr se musí nechat nejprve vyschnout.Disperze nemá šanci pod nepropustnou tapetou vyschnout.Při lepení Vliesových tapet používám techniku podmazání jen okrajů tapety akrylovým tmelem.-
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.