Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena sprchovej hadice

Od: mirec03 odpovědí: 5 změna:

Zdravim. Vedel by mi prosi vas niekto poradit s vymenou sprchovej hadice? Kupili sme byt s masaznou vanou, ktora je akoby z jedneho kusu a sprchovacia hadica sa z nej vysuva. Nemam najmensiu predstavu ako sa da dostat k druhemu koncu hadice, keby som ju potreboval vymenit celu.

V mieste napojenia na sprchovaciu ruzicu mi tesnenie prerezalo vnutornu gumennu hadicu len par milimetrov nad miestom pripojenia a teraz mi voda strieka vsade mozne len nie zo sprchy. Je neaky system, resp. vie mi niekto poradit ako sa da dostat za vanu a vymenit celu hadicu, alebo pripadne ci sa neda ten koniec odrezat a neakym sposobom nasunut naspat?

Prikladam foto vane,1, foto ruzice 2, a foto rozobratej hadice kde som cervenou farbou zvyraznil miesto rozrezania.

Vopred dakujem

S pozdravom Miroslav

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, zapoměl jste na fotky. Předpokládám, že se mělo původně jednat o volně stojící vanu a někdo ji zafixoval natrvalo...

doplněno 04.12.15 15:55:

ještě zkusím doplnit moji představu o situaci - nejremeslnici.cz/...

viděl bych to na demontáž vany a opravu generální...

albatros498022*
hodnocení

0x

Kde je foto? Bez toho se opravdu nic radit nedá.

hodnocení

0x

Není tam montážní otvor? Většinou je zamaskován jako obkladačky, jen nemá kolem sebe spárování. Je to dekl přichycenej magnetama.

roman68*
hodnocení

0x

Zdravím,

musí tam být montážní otvor-jak už tady bylo řečeno-volná obkladačka-uchycená magnetem-leda že by ji nějaký exot přidělal "natvrdo"...je také možné, že se k hadici dá dostat z druhé strany stěny-zdi (z druhé místnosti-nebo ze stoupačky)- tedy otvorem,kterým se přivádí vodovodní trubky (hadice) ke kohoutkům u vany

roman68*
hodnocení

0x

je také možné , že po odmontování kohoutů, krytek a vypouštěcí mřížky na vaně ,půjde vyndat celá vana - z obrázku není patrné, jak je utěsněna u stěn-pak by samozřejmě nebyl problém se k systému navíjení hadice dostat.

já jsem jednou maloval koupelnu a "naštval jsem se - tedy jsem prostě vydělal z koupelny celou vanu (plech-)smalt..a samozřejmě jsem musel oddělat i umyvadlo..a nakonec z obyčejného malování byla generálka celé koupelny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]