Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,.
Chtěla bych od vás poradit v záležitosti, která je po rozvodu nepříjemná, ale přesto nutná.
Jedná se o majetkové vyrovnání.
Jsem již 2 roky rozvedená. Naše manželství trvalo 9 let a máme 2 dcery, které jsou nyní v mé péči.
Ihned po svatbě jsem se přestěhovala k manželovi do rodinného domu, který byl v té době v rekonstrukci.Po mém nastěhování jsme v opravách domu, bytu, zahrady i nadále pokračovali. A kromě toho, manžel také opravoval byt matky, který je také v domě.
Jelikož jsem v té době byla na MD, nemohla jsem tedy na opravi tolik přispívat jako manžel. Finance jsme měli rozdělené.Manžel si svoji výplatu nechával a z té opravoval dům, byt... a pokud mě chyběli peníze na domácnost, tak mě nejakou tu korunku dal.Na žádný materiál, dom. spotřebiče nemáme žádný doklad. Mám pouze fotky s datem, kde se některé stavební práce dělaly.
Za dobu manželství jsme tedy částečně opravili dům (střecha, okna, kanalizace, voda,,,,,), zařídili jsme si byt (nábytek na míru, dom. spotřebiče...), upravili jsme zahradu a tchýni opravili byt (zařídili jsme jí koupelnu, kuchyň...).
Nyní stále ještě bydlím u manžela v domě, ale ten již na mě a naše dcery podal soudní vystěhování z domu. (zatím jsem se odvolala a čekám na vyřízení).
Po rozvodu jsem si na hypotéku koupila starší chalupu, která je zatím celoročně neobyvatelná. A jelikož nemám žádné úspory, jen tak rychle obyvatelná nebude.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli bych mohla jako majetkoprávní vyrovnání žádat 400 000Kč a kromě osobních věcí mých a věcí mých dětí bych již nic víc nechtěla.Manželovi tedy zůstane skoro zařízený byt, osobní automobil, dom. zvířata...
Těch 400 000Kč bych chtěla rozdělit dcerám 200 000Kč(spoření, studium a část na bydlení) zbytek bych dala do opravy chalupy, abychom se tam mohli odstěhovat.
Odstěhovala bych se do 3 měsíců ode dne, kdy mě peníze dojdou na účet a ve stejné době bych nechala sobě i dcerám úředně změnit trvalé bydliště.
Ještě bych se chtěla zmínit, že bývalý manžel s tímto návrhem nesouhlasí.
Jeho návrh je 200 000Kč a 5 let nebude platit dcerám výživné.Ještě bych chtěla dodat, že kromě výživného( 3000Kč měsíčně)manžel dcerám nic jiného neplatí.
Nevím, jestli má žádost je reálná, ale moc vás tedy prosím o jakoukoli odpověď a radu.
S pozdravem Galapa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.