Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající voda z digestoře

Od: rd* odpovědí: 3 změna:

Letos mi začala při poklesu venkovních teplot kapat voda z digestoře, předtím se to nestalo. Voda kape stále, ráno, odpoledne, v noci. Vzduch je vyveden plastovou trubkou na půdu.Ta digestoř je v provozu spoustu let, nikdy nebyl žádný problém, až tento rok. Nesetkal se někdo z vás s tímto problémem?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je s podivem, že se dříve nedělo. Jde o kondenzaci vlhkého vzduchu na studeném vnitřním povrchu potrubí a je to přirozený úkaz. Zřejmě máte odtah udělaný špatně. Odtah by měl být proveden podobně, jako vložka u komínu, s T-kusem a odkapávačem na spodním koci trubky. Zkuste potrubí na půdě tepelně izolovat (minerální vata), aby nebylo zbytečně ochlazováno.

doplněno 03.12.15 07:31:

Možná se změnily tepelné poměry na půdě. Neizolovali jste třeba stropy v místnostech pod půdou? Topí se v nich? Nemáte otevřený vikýř, který dříve otevřený nebýval?

rd*
hodnocení

Jediné co jsem dělal, tak to jsou zateplené stropy, ale to je 5 let zpátky, jinak žádná změna. Jinak místnosti pod půdou jsou vytápěné. Jak ta trubka je dělaná nevím, jsem zde přiženěný a tchán už je po smrti.

sanyo*

RD - vidíte sám, že odpovědi se moc nehrnou, třeba se to zlepší tím, kdy nám všem napíšete nějaké podrobnosti, např. kam tedy ta digestoř vyustuje - říkáte, na půdu? Jak dlouhá je trubka od půdní podlahy, je zaizolovaná, pokud ano - od kdy zhruba, nevede trubka směrem až na střechu?, atd. atd. atd., i malichernosti jsou důležité.., zeptejte se tchyně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]