Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se sprcháčem bez vaničky

Od: korina* odpovědí: 6 změna:

chtěla bych si nechat předělat koupelnuJe velká, je v ní wc umyvadlo dvě skřínky na uklízecí a hyg. prostředky.a pračka. Koš na prádlo a uměloh. koš na špin. prádlo. sprchový kout klasický, vanička a dvě zašup. dvířka. Zamilovala jsem se do sprch. koutu bez vaničky po celé délce koupelny. je to dobré i na stáří,odšoupnete dvířka a vstupujete do sprcháče, je tam místo i na zdrav. židli . Nevím zda polovinu nechat vyzdít a do jedné třetiny nechat udělat umělohmotné dvířka, nebo celé to nechat udělat ze zašupovacích dílů včetně těch dvířek.Je to dost drahá záležitost a nechci se unáhlit. Je tady někdo kdo tomu rozumí a dá mi radu co a jak? díky Ještě chci doplnit že tam je velké okno , takže tma nehrozí...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkaka
hodnocení

2x

Dobrý den,

chtělo by to nejlépe nějakou fotku, nebo minimálně obrázek či půdorys vaší koupelny, protože každý prostor je jiný a pro každý existuje jiné nejlepší řešení s ohledem na samotný prostor a na uživatele. Jinak před úpravami určitě doporučiji nějakou poradu s odborníkem, už proto - jak píšete- že se nejedná úplně o drobnou investici.

hodnocení

2x
Každopádně počítejte s vysekanim odpadu, pochybuji že vede do současného koutu tak aby to bylo použitelné. Chtěl jsem to taky tak, ale vzpomněl jsem si až po vyliti podlah a už byl odpad moc vysoko. Takže musím mít vaničku asi 10cm vyvysenou. Osobně zasupovani nemám rád a dal jsem přednost \"klasickým\" skleněným dveřím.
doplněno 02.12.15 18:43: Stoličku si tam můžete nechat rovnou vyzdit a vykachlickovat, pokud tam máte dost místa. Je to taková police na sezení a vypadá to dobře.
korina*
hodnocení

no odpad tam je a syn který si dělal sám sprch. kout říká že se tam muže udělat kanálek a zvýšit podlahu aby voda odtékala do kanálku.musím se poradit s instalatérem.děkuji za rady a s tou židlí to myslím vážně.ve stoje si mýt hlavu a každý den riskovat že se mi sklouzne noha a pád bych si nepřála.. uvidíme po novém roce bych to odstartovala...

slzicka*
hodnocení

2x

Bez vaničky je potřeba udělat odpad do podlahy, takže buď bude možnost do ni kopnout, nebo se musí celá zvednout. Takto máme udělaný sprcháč v sauně, máme něco takového ravak.cz/... vanička tam dole většinou je, my ji máme, je ale nízká. Kamarádka má bez vaničky, na podlaze má speciální "dlažbu"přišlo ji to šíleně draho, musela se pod to dát i nějaká drahá izolace. My máme dveře na panty, kolejničky jsem nechtěla, špatně se čistí. Sklo doporučuji hrubé, ty levné zástěny ho mají tenké.

Je potřeba udržovat odpad na vodu v dobrém stavu a hlavně to musí být i v dobrém spádu, jinak "vanička"přetéká.

doplněno 02.12.15 18:54:

Ještě dodám, že se to dobře udržuje vevnitř se zavřu a vše pořádně osprchuji nejprve horkou a pak studenou vodou, stáhnu to obyčejnou stěrkou na okna, z venku používám stěrku s odsáváním Kercher, nepoužívám žádné dráhé prostředky, jen to přetáhnu jarovou vodou.

hodnocení

0x

my mame vyzdeny sprchovy kout asi metr na metr,vixlajvantovy zaves a funguje to,velikost akorat,co bude ve stari me dneska nezajima protoze me treba pozitri prejede auto a tu zdravotni zidli si neuziju*smich*

hodnocení

0x

Něco takového? Na stropě je ještě velká sprchová růžice a nějaké osvětlení. Není vidět podlaha, ta je vyspádovaná do podlouhlého kanálku, skoro po celé délce sprchového koutu. Byly s tím nějaké problémy, někde stále zatíkalo. Přechod z koupelny je řešený jako prahem, aby se voda spod dveří nerozlévala do kouipelny. *hej*Ty dveře, to není vůbec levná záležitost.

Jak se sprcháčem bez vaničky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]