Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli je nějaký způsob, jak přírodní cestou eliminovat negativní vliv syntetické barvy na zdraví. Vím, že existují čistící rostliny, které pohlcují třeba formaldehyd, ale je nějaká, která se přímo hodí do místnosti, kde je něco syntetikou natřeno? Anebo nějaký jiný způsob? Na internetu jsem nic nenašla.
Děkuji
O studii nic nevím, ale zrovna, když jsem hledala, jak se zbavím co nejdřív smradu z radiátoru natřeného syntetickou barvou, tak jsem se dočetla, že syntetika uvolňuje nějaké těkavé látky do ovzduší až několik let, proto se od tohoto druhu barev pomalu upouští, ale nejsem znalá v oboru, tak nemůžu určit, zda je to pravda nebo ne, každopádně myslím, že pěknou rostlinou doma, která má ještě prospěšné účinky, člověk nic nezkazí .
jinak nám se smrad z natřeného radiátoru uvolňuje už asi měsíc, možná dva, takže přece jen do toho vzduchu z těch škodlivin i něco určitě půjde.. ale tak to je dneska už asi ve všem..
Jako čistička prý skvěle funguje starý dobrý zelenec nebo scindapsus (potos). A myslím, že i fíkus. M.
@2kedar - a co tu ještě nebylo? To, že něčemu nevěřím, neznamená, že to nefunguje. A naopak. A mít doma pěknou rostlinu ( jedno z jakého důvodu) ještě někoho nezabilo. Pokud to není Adéla...
O to nejde. Jde o to, že Jannnette, zde vložila takřka stejný dotaz, v rozmezí několika desítek minut.
Což se mi zdá zcela zbytečné.
Apropo... kytky miluju a u mě doma to vypadá, jako v tropickém skleníku.
Sorry... "Jeaaanne"
Omlouvám se, jestli to někomu vadí, jsem tady zaregistrovaná zhruba asi dvě hodiny, s dvouměsíčním miminkem, které v mezičase krmím, uspávám a jinak se mu věnuju, jestli jsou tady nějaká pravidla nebo podobně, bohužel jsem si je nestihla přečíst, otázky se ano, týkají syntetické barvy, ale vlastně jsou o něčem jiném, každopádně se tedy omlouvám, pro příště jsem poučena .
Milá Jeaanne,problém,že barva do zaschnutí páchne,je znám mnoho desetiletí.Protože barva je složena z řady organických látek,je to vcelku zákonité.Pach nemusí být ještě škodlivý zdraví.Výrobci se dnes snaží používat k rozpouštění pryskyřic,které jsou základní složkou barvy,ředidla s minimální škodlivostí pro zdraví člověka.Nakonec moderní nátěrové barvy používají disperzní provedení,kde se k ředění používá voda.Ale zápach tu nějaký je také.Ale ty ředidla se odpařují po určité době v koncentracích zcela zanedbatelných,nemohou zdraví ohrozit Pbzvláště na radiátorech je ztráta rozpouštědel už po týdnu skoro nulová.Nemyslím,že by se člověk měl obávat škodlivých účinků-.
JABRAKA
zdravím,
květiny asi nemají takový "filtrační výkon"...a pračky vzduchu jsou dost drahé. Já používám ionizátor.
a samozřejmě zásadně nenatírám doma nic sysntetikou-a zvláště ne na podzim (ale chápu-pozdě bycha..)..
stejně tak nové koberce a nábytek! jsou napuštěny zhusta pěknými...proti hořlavými chemikáliemi - pěkně smrdí..
takže rada jediná - pokud to jde větrat, svíčky, ionizátor nebo pračka vzduchu...případně si udělat jakousi "mapu proudění" vzduchu v místnosti a dle toho rozmístit postele (lze zjistit např. pomocí plamenu svíček)
a samozřejmě pokud je vaší prioritou zdraví dítěte-řešil bych to radikálněji, ale na to potřebujete mít po ruce chlapa !
R
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.