Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystáme se s přítelem koupit družstevní byt od realitní kanceláře L-Dream reality. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte s touto realitkou nějaké zkušenosti (dobré i špatné). A jak se vyvarovat případným problémům - na co si dát pozor při kupování bytu. Předem děkuji za odpovědi.
doplněno 23.07.09 10:03:Děkuji za informace. Na stránkách realitní kanceláře jsem moc informací nenašla. Nejsou ani právnickou osobou. Byli jsme jen na prohlídce bytu s jednatelkou realitky. Ona sama bydlí v novostavbě, kde chceme koupit byt - v tom samém baráku. Zjišťovala jsem nějaké info na ARESu, ale bylo tam jen jméno a adresa jednatelky,tak k tomu nemám moc důvěru. Navíc s přítelem (rozvedený, 1dítě) chceme byt koupit dohromady. On si vezme úvěr, já bych dala cca 1/4 ceny bytu v hotovosti. Byt je zatím družstevní a za 14 let přejde do OV. Nechci se spálit a prosím o radu, jak to opatřit mezi přítelem a mnou v případě, že by došlo k rozchodu, případě úmrtí - stát se může vše a je lepší to mít ošetřené než pak litovat. Přítel se ničemu nebrání - případné sepsání smlouvy mezi námi nebo závěti v případě úmrtí. Po rozvodu přítelovo manželce připadl byt, který bude do budoucna pro jejich dítě, ale stejně by měla asi právo dědictví na náš pořizovaný byt. Moc děkuji za odpovědi.
Dobrý den! K realitní kanceláři se nemohu vyjádřit - nemám osobní zkušenost. Ale podívejte se na tyto stránky. Týkají se sice konkrétně koupě bytu v novostavbě, ovšem převážná část dobrých rad se dá použít i ve Vašem případě. Skutečně neuspěchejte podpis smlouvy. A určitě si na prohlídku bytu sežeňte dobrého stavaře, ať Vám nezaujatě posoudí stav bytu a vlastně i celé nemovitosti. A určitě se nezapoměňte seznámit s bytovým družstvem včetně jejich stanov. Tak hlavně, ať se Vám koupě vydaří!
Pracuji na byt.družstvu. S realitkami máme velmi špatné zkušenosti. Skoro se dá říci, že kdo má ruce, založí si realitní kancelář, aby mohl inkasovat od lidí za dohození bytu a často nekvalitní práci. Pokud chcete služby některé RK využít, upřednostňujte velké a známé RK. U těch malých a neznámých také můžete dopadnout tak, že nebudete mít v konečném důsledku ani peníze ani byt. Pokud tyto RK nejsou přímo podvodné, i tak se často stává, že přijatými penězi neplatí to, na co je dostali, ale poplácejí starší kauzy. A pro ty novější najednou nemusí peníze mít. Něco podobného jsem viděla i v televizi a jde z toho strach, když si představíte, že jde většinou o velkou část životních úspor lidí. Jinak Vás musím upozornit, že společnými členy družstva se mohou stát jedině manželé. Když budete byt kupovat s přítelem, bude moci být psán jen na jednoho z Vás. Protože jsem pochopila, že Váš přítel je ženatý a má dítě, radila bych Vám to, co již bylo zmíněno v jiném disk.příspěvku, a to aby byt byl psán na Vás a přítelův podíl byste řešili s právníkem např. zmiňovanou půjčkou. Dříve, než něco podepíšete, konzultujte vše přímo na byt.družstvu, jemuž byt patří. Přeju Vám, ať vše dobře dopadne.
doplněno 24.07.09 12:16:Omlouvám se. Ještě jednou jsem si vše přečetla. Je jasné, že přítel ženatý už není. Ale má dítě. Bývalá manželka po něm dědit už nebude. Ale dítě po něm dědit bude stoprocentně.
Jo a pisete ze s pritelem (ne manzelem) takze si osetrete taky abyste se stali po koupi oba cleny druzstva a jeden z vas nebyl bitej.
právníka si určitě pořídíme i když to bude něco stát,tak se to vyplatí. S tou realitkou je mi to podezrelé,tak to budu muset ještě prověřit. I tak děkuji za připomínky.
Jo dal bych si na tu realitku velkyho majzla ted jsem si zjistoval na koho je ta stranka registrovana (je to OSVC).
Ta firma L-Dream neexistuje, takze to zavani neopravnenym podnikanim, pouzivaj pojmy jako jednatel apod.
Mooooc velkyho majzla bych si dal.
Jo hlavne s nima nic nepodepisujte (ani listecek papiru) do ty doby nez se vyjasnej. A pokud tak jen s pravnikem.
Podívejte se na tuto realitku, zda odpovídá jméno jednatelky: l-dreamreality.cz/... Co se týče Vašeho přítele, je třeba to skutečně velice dobře smluvně ošetřit, protože má závazky. Pokud Vy budete vkládat hotovost a přítel by si vzal úvěr, nebylo by od věci nechat byt na Vás a jeho financování by mohlo být řešeno půjčkou pro Vás. Ale to Vám jistě právník poradí. Vůči příteli bych to řešila smlouvou o smlouvě budoucí, samozřejmě se sankcemi vůči Vám, pokud byste porušila dohodu Vy. Bude to asi trochu komplikované, ale snad se Vám to v konečné fázi povede.
Jelikoz se trochu nudim zkousel jsem najit dalsi informace, ale nic nelze dohledat.
Firma ktera neuvadi svoji pravni formu, ICO ani registracni udaje, co to je.
I ty inzeraty jsou podezrele.
Ja bych od toho dal ruce pryc, dneska je snadny prijit o vsechny penize.
Jenom pokud by ta nabidka bytu byla vylozene pekna a lukrativni tak mozna bych s nima jednal, ale velice opatrne.
Ano treku, je to zvláštní. Mail má na Lucii Šubrtovou a ta podniká ve všem možném i nemožném, včetně společností v likvidaci. Ovšem může to být shoda jmen.
Jednu jsem našla na hypotékách. Není to náhodou ta paní, co s Vámi spolupracuje na bytu?
Kdyby fotka zmizela, je na těchto stránách: rksting.cz/...
Zrovna ta RK Sting na ktery je ten kontakt je spolecnost ok (bracha kupoval pres ne byt), ale meli totalne domrveny vsechny papiry takze pokud tomu clovek nerozumi tak by se mohl dostat do problemu. Ale jinak ten Sting vsechno vyridil dobre (po korekci vsech smluv).
Nepracuji ve Stingu pouze pro ně zajišťuji financování jinak pracuji pro společnost Max finance.
Dobrý den,
moc děkuji za Vaše názory a průzkum. Jedná se o tu samou osobu, která je na obrázku - to je ta jednatelka společnosti L-Dream.reality. Nevím kde jste zjistila info o tom,že podniká ve všem možném i ve společnostech v likvidaci, ale zřejmě z ARESu. Našla jsem tam asi 9 Lucií Šubrtových - 2 fy v likvidaci, ale tahle paní je z Chlumce. Pořád mi to nějak zavání. Na stránkách RK STINGU jsem jí našla jako hypoteční makléřku. Nevím jak zjistit více info a kde byćh dostala info o dané osobě - úřady apod. - těžko mi asi řeknou osobní informace, nebo zavolat na sídlo RK STINGU - ale tam mi asi taky těžko něco řeknou. Nebo paní Šubrtovou nechat prověřit přes právníka? Co by jste poradila? O ten byt máme opravdu velký zájem, ale nechci se nechat podvést. Moc děkuji za info.
Inzo, hezky se hledá na portal.justice.cz/... Protože jsem u současného jména nic nenašla, šla jsem zpětně na jméno Šubrtová podle mailu. Samozřejmě, že mi to také vyhodilo několik Lucií - adresu může měnit. Je to zvláštní, i kdyby se to týkalo jenom jedné Lucie, těch aktivit je nějak moc na můj vkus. Pravděpodobně se provdala a možná trhla od té realitky. Já bych udělala jednu věc. Víte kde bydlí - znáte adresu. Najeďte si na katastr a zjistěte si vlastníka bytu, který chcete koupit. Zkuste s ním pohovořit osobně, případně i nabídnout přímý prodej, pokud se nějakým způsobem nezavázal realitce. Zkuste také zjistit na její adrese, kdo je vlastníkem bytu. Čím víc informací budete mít, budete mít i lepší pocit s ní vejít do obchodního jednání. Hodně štěstí!
doplněno 24.07.09 11:01:Podívejte se i na tuto společnost, kde je RČ - to celkem odpovídá fotce.
doplněno 24.07.09 11:19:Tak na L-DREAM Reality je pod novým jménem - ale mobil 725661694 a na STINGu je Šubrtová se stejným mobilem, ale jako hypotéční makléř. A jinak ještě jeden kontakt: cs-cz.facebook.com/...
a nahlížení do KN je www.nahlizenidokn/...
Ale ona bude kupovat druzstevni byt, peknej clanek napr.
Ja si myslim, ze hlavni body jsou
- zjistit si ze ta "realitka"ma pravo zprostredkovat podpis dohody o členských právech a povinnostech
- ze najemnik je ten kdo to prodava
- penize nikdy nedavat pres ucet rk nebo podobne
- zjistit si jakej je dluh druzstva a najem (ty najmy muzou v nekterejch druzstvech vedenejch bejvalejma stbakama dosahovat mnoha tisic - oni si pak za to jezdej ve sluzebni audine
Dobrý den,
proboha jen se slečně Šubrtové, alias sl. Komárkové, alias jednatelce sl. kdoví jaké vyhněte. Ten makléř na L-dream je její přítel a žijí spolu. Dělá pro sting, ale zároveň vystupuje jako L-dream. Ta firma vůbec neexistuje. Jen p. Šubrtová má živnosták jako všuchni makléři v Stingsu. Navrh ráda krade inzeráty druhým. A pak jen majiteli oznámí, že je z realitky a že má pro něj klienta a že ho přivede a bla bla.
Taky jsem naletěla
Milá paní,
jsem ráda že znáte i můj osobní život ..ten makléř je můj švagr a ne milenec...Obchodní jméno nemusí být reg.v ŽL tak zjistěte více informací.Pí Komárková je můj zaměstnanec a řádně za ní odvádím daňe .
Pohledal jsem po netu a nějaké nagativní zkušnosti s L-Dream se neobjevují (což nemusí samozřejmě nic znamenat)
Jinak obecne doporučuji k přečtení např. tuto diskusi o realtikách. www.poradte.cz/do/...
Zkuste se do aresu podívat ještě jednou.
Jinak jsem mistopřesedkyní družstva chlumec ...další info pro vás.
Jinak podnikám jako fyzycká osoba a mám dva zaměstnance na OSVČ jsem vedená jako malá organizace.
Spolupracuji s firmou MaX Finance a zajišťuji fin.pro více realitních kanceláří...a všude mám stejné číslo
L-dream je jedna z "nově" vzniklých RK. Je dost divné, že paní působí ve vícero realitních kancelářích. Nedávno jsem se setkala s jedním klientem, který mi popisoval dost divné praktiky již zmiňované údajné zaměstnankyně paní Šubrtové - a to paní Komárkové.
Jestli můžu přidat vlastní zkušenost z Ústí nad Labem, je zřejmé, že chcete bydlet v Chlumci. Ale tyto novostavby stejně jako ty na Bukově (na to že jsou družstevní a léta je budete splácet) se mi zdají dosti předražené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.