Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi před třemi měsíci přítel natíral litinové radiátory, šlo prý o syntetickou barvu, natíral je venku, takže to bylo v pohodě, doma nic nesmrdělo, po namontování to ale začlo. Pokud se začne topit, je z toho doma hrozný smrad, ani moc to nesmrdí v ostatních místnostech jako v ložnici, kde spíme nejen my, ale i náš dvouměsíční syn. Vím, že se radiátory natíraly v tu nejnevhodnější dobu, ale bylo potřeba tady dva přidat kvůli špatného vytápění a tak se rovnou i vyměnily staré za nově natřené litinové. Jako řešení mě napadá jedině v ložnici vyměnit ten natřený za starý, který tam byl původně (o tom ale přítel nechce ani slyšet). Máte někdo zkušenosti, za jak dlouho ten smrad přejde nebo, jak tomu nejlépe pomoct? Přes den ho nechávám jet naplno, otevírám okno, k večeru radiátor vypínám, ale to bude problém v zimě, protože tam zmrzneme, ale rozhodně tam v tom smradu s malým být nechci.
Děkuji za jakoukoliv radu, že jsme se na to nevykašlali, se do hlavy biju pořád :-/.
Dobrý den, tak, měnit opět radiátor by bylo snad až zcela, ale zcela krajní řešení.
Zápach časem pomine a zatím si kupte v drogerii pohlcovač pachů (ne vůni). Zdravím!
doplněno 02.12.15 10:14:Nemáte zač. Zkuste ten pohlcovač, on to zlepší a čas to urovná zcela.
ale klid. Nic neměňte. Nic strašného se nestalo a smrad ze syntetiky není jedovatý.
Děláte to správně. Chce to pořádně zatopit, pak vyvětrat a na noc utlumit. Radiátory vysmrádnou dost rychle a do skutečné zimy je daleko. Nám takto doma smrděly zgenerálkované gamatky. A bylo hůř, protože jsme se trefili do správného termínu, kamna jsme generálkovali v zimě a ta zima co přišla, byla tehdy hodně tvrdá. Není to tak dávno. U nás -30, na Kvildě -38.
Jen bych doplnil po tom, co jsem si právě přečetl :
Nevěřte panikářům. Syntetika S6006 sice smrdí a když ji zahřejete, smrdí ještě víc ale
Při této koncentraci výpary jedovaté prostě nemůžou být.
Smrad ze synteticé barvy jedovatý JE!
Proto na radiátory doporučuji vodou ředitelné barvy.
1. Nesmrdí
2.Časem nezežloutnou, jako syntetika.
Dobrý den, po mnoha letech, jak se dívám na stáří vlákna. Přece jen by mne zajímalo, za jak dlouho zcela zápach ze syntetické barvy vymizel? (Vím, že slovo jako "zcela" asi není na místě, protože to asi opravdu odeznívá postupně) Ale alespoň přibližný čas vymizení nepříjemného smradu ze syntetiky by mne zajímal. Nemám sice 2 měsíční miminko, ale potřebuji se do bytu s natřenými radiátory nastěhovat s papoušky a také mne škodlivost těchto výparů, provázejících zápach docela straší. Prosím, zda to čtete někdo kdo máte tuto zkušenost prosím, napište. Vlastní hloupostí jsem natřela všechny 4 radiátory v bytě Barvou RADBAL 2119 ředitelnou ředidlem S6006. Zajímala by mně i ta opravdová škodlivost. Já jen věřím, že by nebylo možné toto prodávat, určeno na vnitřní nátěr radiátorů, pokud by to nělo být nějak zásadně škodlivé po dlouhé měsíce. Ale toto vlákno nás utvrzuje v tom, že ano, paní psala že to smrdí 3 měsíce. Díky moc za reakce.
Dobrý den,
teď po letech se koukám na Vaši odpověď a samozřejmě odpovídám bohužel až teď. Pro Vás už to důležité asi nebude, ale dnes už to nesmrdí . Jsme poučeni a letos jsme natřeli vodou ředitelnou barvou, kde není problém vůbec žádný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.