Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma menší skříňku je celkem těžká cca 10-15kg.
Chtěl bych si ji přivrtat ke zdi, však nevím jak na to? Záda skříně jsou z tenké překližky, jak to tam nějak napasovat? Nebo na zkoby? Však jak to udělat?
Dobrý den, ta skříňka bude po zaplnění ještě těžší. Za zadní stěnu to nelze přidělat, protože se vytrhne. Jak jsou pevné bočnice nevím, ale asi jistota by byla použít konzoly pod skříňku (podobné se prodávají pod umyvadla). Zdravím!
Není problém skříňku pověsit, ale je problém ji zpevnit natolik, aby se neroztrhla, nerozpadla. Já bych pod ni dala konzole. Úhelníky dovnitř, do rohů by mohly fungovat, kdyby byly dostatečně dlouhé a velké. Dřevotříska nemusí šrouby udržet napořád, zvláště, když by nebyly namontovády dokonale.
Jetro, ahááá, tohle je nejlepší řešení!
Je to jednoduché.Do zdi se vyvrtají dvě díry na hmoždinky(stačí 6 mm)Provrtají se skrz záda skříňky,která se provizorně postaví na místo pomocí podstavce-stolu a podložek z krabic či polystyrenových desek.Pak se do hmoždinek našroubují úhelníky z 2,5 - 3 mm plechu,které budou podpírat zespodu vršek skříňky.Tyto se dají koupit i hotové,.
Tímto způsobem jsem přišrouboval na zeď knihovnu s 500 ks knih.
Vyvrtal bych hlubší díry do zdi. Do nich hmoždiny, které bych v dírách přilepil pu lepidlem. Do překližky bych vyvrtal díry na skoby. To by sloužilo, jako držák proti odpadnutí od zdi. Váhu skříňky bych vyřešil hranolkem který bych na hmoždiny chytil ke zdi, podlepil a na něj bych skříňku posadil. Je samozřejmě mnoho řešení. Třeba zapustit držáky do masivu skříňky.
Jak ta skřínka vypadá, má boky ze silnějšího materiálu? Mám obavy , že slabá překližka by váhu skříně a případného naplnění nemusela unést.Kdyby byly silnější stěny, v horní části udělat malé zářezy pro skobičku se závitem , ty přemostit plíškem a pak už jen hmoždinky , do nich skobičky-existují různé druhy podle zátěže- a pověsit. Snad mi rozumíte.
Dobrý den,
jak tu někdo psal,myslíte že kdybych vzal kousek hranolku a zevnitř skříňky vlevo a vpravo jej přišrouboval ke zdi, stačilo by to?
Nespadne to?
Případně jak to myslel ten pán co mu drží skříňky z ikea?
Děkuji
Stačí zajít do IKEY a podívat se do návodu k montáži. Mohu naskenovat a poslat E-mailem .
V každém případě bych skříňku ještě podložil úhelníkem přišroubovaným ke zdi.Takže vrch drží balanc a odklopení
spodni drží váhu.
Já, na vašem místě, bych zašla do velkého marketu typu OBI, Hornbach atd, našla prodavače a vysvětlila mu, co potřebuji. Trh nabízí obrovské množství všelijakých udělátek k tomu, aby si kutil mohl vyrobit a udělat cokoliv. Ve spolupráci s prodavačem bych našla vhodné řešení. Navíc, v těchhle obchodech se vždycky motají chlapi, kteří vědí, o čem je řeč a rádi poradí. Vlastní zkušenosi. To řešení s hranoly není dobré. Udrží vám na zdi záda a ostatní se může rozpadnout. Záleží, jak je skříňka vyrobena a z jakého je materiálu a také, co do ní časem uskladníte, ikdyž jste měl jiný plán..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.