Nejste přihlášen/a.
No, někam to teplo prostě jít musí. To je jistá věc. Když nejde do baráku, musí jít do nádrží.
Něco bude někde blbě nastavený, nebo blbě udělaný. První by to mělo topit do baráku a zbytek tepla topit do nádrží.
Topenář, čerpadlo - oprava za pár tisíc, teplo po celou životnost kotle ...
Ono topenář může být šikovný ve spojování trubek, ale vypočítat potřebu čerpadla či vymyslet ideální síť - na to může být blbej... Švagr tak 2 zimy čekal a reklamoval, až firma krachla. Objednal tedy servis jinde - 50tis za rekonstrukci a přídavné čerpadlo...
Jak rád bych Vám poradil, ale bez znalosti zapojení vedení, nelze vysvětlit důvody, kam se ztrácá teplo. Musíte sehnat toho topenáře, co to udělal.
Vážený pane akumulační..
trošku se vytáhnu, páč se v topení vyznám, dělal jsem ho pro sebe, na několik okruhů, všetně připojování přístaveb.
Ale abych po internetu radil, tam to uzavčřít, tohle zkontrolovat...
Při problémech musí nastoupit ošahávání rukou, kam co jde.
Jako laik to nenajdete.
Osobně si myslíim, že máte slabý výkon kotle, že 25 kw je málo. 19 radiátorů , a zřejmě ještě aku nádrž, to je opravdu.., no, ale mohu se mýlit, hodnotím to pouze odhadem. Já mám něco podobného a mám 32 kw.. Ale k meritu věci - chodíte hlavně na tento web, kde se probírají den a noc kotle a jejich výkony a pod?
energoportal.cz/... ... zvolte si pevná paliva... vyhledávejte si sám různé náznaky problémů ve vyhledávači.., tady to bude vždy jen okrajově
myslim ze tady nekde bude pravda, vykon kotle bude asi maly na akumulacku,velky pocet radiatoru,dost velka teplota do radiatoru a s topenim do akumulacky neni tak jednoduche cely system sladit vykonove.tot amatersky nazor podle zkusenosti.
zdravim, se zapojením nemám sice žádnou zkušenost, ale píšete že topíte dřevem v kotli na tuhá paliva.. Mám taky kotel na tuhá paliva a když topím jen dřevem tak se nedostanu ani na osmdesát. Zkuste na zkoušku koupit pár metráčků uhlí ( to které můžete v tomto kotli spalovat ) a uvidíte ten fofr. Podle mě je důležitý právě ten počáteční fofr, který vám nahřeje vodu v topení na 80 stupňů a pak už jen udržovat podle vaší potřeby.
Je pravidlem, že pokud topení nefunguje, tak topenář-zhotovitel náhle nemá čas. A stejně by nepomohl, najde 100+1 jiných problémů a důvodů proč to nejde.. Jediné řešení je sehnat jiného topenáře, který si systém projde a zhodnotí. Nebylo by to poprvé, kdy je systém podle schematu zapojen správně, ale něco je jinak nastaveno nebo obráceně zamontováno. Mám podobnou zkušenost, nám ale stačilo namontovat ventil správně.
Jsem přesvědčen, že máte slabý výkon kotle. My máme podobný barák, máme sice ATMOS, ale sílu 32 kW.Vy k tomu máte ještě akumulační nádrže. Komín máme jen 7 m a topíme bez problémů dřevo a hnědé uhlí, když nastanou zimy.
Ještě nějaké údaje- kotlem ohříváme teplou vodu a podlahově vytápíme ohřívárnu. Když jsme si kotel pořizovali, bylo nám řečeno , že by měl jet pokud možno na plný výkon. Voda do okruhu je mezi 80-90 stupnů a vratná min. 60 stupnů. Při tomto provozu nám k plné spokojenosti minulý vydržel 18.let a to ještě nebyl propálený, rozsypal se rošt a ventilátor.
Zdravím, přikláním se k názoru "meat". Staré trámy nemají žádnou výhřevnost - letos jsem měnila vazbu na přístřešku, trámy a latě jsme pořezali. Topení jimi nestálo za nic, a to jsem je používala jen v malých kamnech na chalupě. Pokud bych k nim nepřidávala kvalitní dřevo ani by se pořádně nerozehřály.
Dobrý den Máte vůbec spočítáno kolik kw má spotřeba domu?Od toho se odvijí koupě kotle.Klidně si to spočítáte sám.Když vezmu 230 m2 a výšku stropu(odhad)2,1m= 480m3...Příklad objem domu 480m3 X 73w (je potřeba na 1 kubík,podle zateplení.Klidně vyšší,ale i nišší)= 35 259W.Přibližně 36kw+3kw boiler+ 3 kw A. N. a máte výsledek.25kw?...slabý kotel.Berte to jako příklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.