Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zinkovaná vrata garáže - čím natřít?

Od: jaraz® odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem garáž s vraty z pozinkovaného plechu ,takový ten prolamovaný ( 5 cm plocha,5 cm vyvýšený,5 cm plocha atd.)

Za těch 30 let byl několikrát natíraný různou barvou,takže mne čeká asi obroušení starých nátěrů až na plech a nové natření. Protože mám poměrně špatné zkušenosti s barvami na tomto povrchu,které vydržely tak 5-7 let a začaly se loupat. Už ted mne bolí ruce tu členitou plochu brousit, můžete mi poradit nějaký nátěr,který by vydržel déle.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

My máme pozinkovaný plech na střeše a natírali jsme "Eternalem"

hodnocení

Děkuji , ano znám,ale eternal vydržel právě jen pár let .Jedná se o svislou plochu ,která je při dešti omývána vodou a naopak při sluníčku rozpálená,takže to je ten problém.

pt®

Tak to mně mrzí. Dříve se používal "suřík", ale asi se už nevyrábí.

hodnocení

0x

zbozi.cz/...

doplněno 02.12.15 07:42:

Alkytonem jsem natíral v r. 2004 rýny a okapy u tchýně - vypadají dnes stále "jako nové"

hodnocení

0x

Já natíral oplechování střechy,okapy cca před 7 lety ZINOREXEM a zatím dobrý.A to byl pozink čerstvý na tom 30tiletém musí držet snád vše*nevi*

jenda2*
hodnocení

0x

Jednoznačně vodou ředitelnou barvu na střechu. Ta je hned zaschlá, zároveň mírně elastická a nepraská.

dam®

Taky existuje základovka na pozink. sloupy veřejného osvětlení, nevzpomenu si na název, jen, že je tmavě šedo zelená a na ní potom krycí barva. Jen, že byla reaktivní...Vím, jen nástin...snad to někdo doplní.

hodnocení

Děkuji všem, takže ve výběru jsou ZINOREX, kombinace S2000+S2013 Industrol a FEST B- času k výběru je dost, na natírání se dostanu až na počátku léta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]