Nejste přihlášen/a.
Jsem povinna umýt okna když opouštím pronajatý byt. Ve smlouvě mám napsáno, že byt musí být uklizen o oknech tam nic není?
Já bych tazatelce nenadával, je to zbytečné. Stačí jí určitě vysvětlit, že ten byt by měla předat takový, aby druhý den se tam mohl nastěhovat jiný nájemník. Vždy bude důležitá smlouva, délky bydlení a opotřebení zařízení. Já do smlouvy dávám, čistě vytřeno, umytá okna...jistě že nemusí být umytá dneska, nebo včera, ale musí být taková, aby se líbilo novému nájemníkovi.
Vždy radím, posaďte se do role vlastníka bytu, jak byste se zachovala vy?
Rok nemytá okna asi neprojdou, ale den před stěhováním určitě nemusíte okna drhnout. Já myla okna nedávno (cca 1x za 3 měsíce) a znovu je před opuštěním bytu (prosinec) mýt rozhodně nebudu.
20 minut? Requied, to byste mi musel ukázat. O balancování na parapetech a štaflích nemluvě. Já mám velké balkónové okno přes celý obývák, kuchyň a ložnici na půl dne. Za 20 minut možná zvládnu otřít parapety...
Jo, gumovou stěrku jsem taky používala. Než jsem zjistila, že mám na oknech miniškrábance ve směru pohybu stěrky. Chytne se tam prach a už to jede. Ale je fakt, že to s ní jde rychleji. A vy chlapi to umíte rychlejc. Mnohdy "ojebat". Já než otřu parapety (vnitřní, venkovní, měním vodu) a vyleštím rámy, tak je půl hodina v čudu. Radši to udělám méně často, ale pořádně.
ta otázka je snad vtip nééé
někdo mi pronajme byt a já pokud ho opustim se vůči pronajímateli zachovám jako prase a zmetek? to snad nééé
nevěřim že byste dostali na pronájem špinavej byt tak snad je slušnost ho opustit a předat v pořádku,nezničenej a čistej
přesně kvůli takovým lidem já ten svůj nepronajímám a radši ho prodávám
To jako nikdo nebere v potaz, že okna nejsou součástí bytu? To aby nájemník snad posekal trávník kolem baráku?
tak jestliže udržujete okna přiměřeně čistá, tak je asi nemusíte mýt týden před předáním bytu, jak už tu někdo psal. Většina nových nájemníků si stejně okna umyje znovu, Jde o to, aby na okně nebyly staleté nánosy špíny a skla od mušinců z roku 1999
A já blbec jsem si v nájmu myl okna sám.
Kdybych tohle věděl dříve, tak každý měsíc zavolám majiteli, ať si vezme kýbl, hadr, stěrku a urychleně mi přijde umýt okna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.