Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ostranit skvrnu od krve

Od: lucyla* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak se zbavit starší zaschlé skvrny od krve na bavlněných růžových dětských kalhotech, které jsem si všimla až když jsem je chtěla žehlit. Vůbec nechápu jak se tam mohla dostat, nejsem si vědoma, že by dcerka krvácela, to bych nepřehlédla *stop*. Zkoušela jsem ty nejznámější odbarvovače, které mi vždy pomohly, ovšem na čerstvé skvrny. Byla bych moc vděčná za jakoukoli radu, protože je mi líto kalhoty vyhodit. Děkuji všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Dobrý den! Nevím, jestli to pomůže na zaschlou skvrnu, ale na veškeré skvrny jsme dostali tip od jedné textilní výtvarnice - namočit do STUDENÉ vody a přidat dost soli (neznám míry, já dávám třeba na tričko tak 2 polévkové lžíce a dost vody, aby se prostě namočilo *hi* ). Nechat namočené klidně i celý den, uvidíte, jestli to pustí. No a jako poslední instanci bych zkusila čistírnu, někdy to dělají - ale je potřeba dopředu upozornit, že chcete ty kalhoty vyčistit právě od té krve a nechat si to napsat na papírek, kdyby se jim to nepodařilo. Nechávali jsme tak čistit mámino sako, které jsme nechtěli namáčet - šla z odběrů krve a lepítko povolilo a krev zapustila do podšívky. Upozornily jsme na to paní v čistírně předem, že jde hlavně o tu skvrnu - napoprvé se jim to nepovedlo, ale vzali nám to jako reklamaci a napodruhé už to bylo OK *palec* Držím pěsti a žádné další skvrny :)

lidka*
hodnocení

0x

A kdyby nepomohla rada pu - máte ještě šanci oblíbené kalhoty dcerky obarvit. Výběr barvy už nechám na Vás! ;)

doplněno 22.07.09 11:45:

Podpořím radu pu a ještě něco navrch:

Krev _ studená voda a kuchyňská sůl _ tento zaručený recept zná snad každý. Je-li krev zaschlá, zkuste směs zředěného peroxidu vodíku a trošky amoniaku (vynechejte u silonových a barevných látek).

hodnocení

0x

Přítelkyně mi odstranila zaschlou skvrnu od krve na bílém tričku pomocí Vanishe, ale musela ho vyprat 3x.

pu®

Vanish bych doporučila také, ale obávám se, že by mohl při intenzivním potírání skvrny trochu odbarvit - na bílém tričku jde pouze o to odstranit skvrnu a máte klid, ale počítám, že kalhoty budou barevné.. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]