Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím to udělat?

Od: rre odpovědí: 5 změna:

V nájemní smlouvě mám napsáno, že po skončení nájmu mám byt vymalovat na bílo. Byt se mě nezdá zašpiněný, majitel to ale požaduje, že je to ve smlouvě, jinak bude čerpat z jistoty. Musím to udělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

co je psáno, to je dáno. Vymalujte a máte pokoj. Jestli stěny nejsou špinavé, pak by mohla stačit jedna vrstva.

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je toto součástí smlouvy tak to udělat musíte jinak to majitele vezme z jistiny a to plným právem a asi to bude podstatně dražší.

hodnocení

0x

Většinou, když se byt opouští, musí se vymalovat. Navíc, v to máte ve smlouvě. *hej*To vymalování nemusí být dokonalé. Stačí jedna vrstva. Šmouha sem, šmouha tam.

buss
hodnocení

0x

ANO, podepsal jste. Nebo se domluvte, že vlastníkovi malování uhradíte. Toto ve smlouvách bývalo už dáávno tomu, zvl u obecních bytů.

nikdo*
hodnocení

0x

Ano, podepsal jste musíte malovat.

Jen pro doplnění. Taky pronajímám byt, a mám to ve smlouvě obráceně. Nový nájemník si přebírá byt nevymalovaný, maximálně omytý, s oškrábanými stěnami, bylo-li potřeba, a když se stěhuje pryč, předává mi byt nevymalovaný. Přišlo mi jako dost ujeté, nutit nájemníkovi výmalbu podle mé volby. Pokud by chtěli jiné barvy, tak aby malovali už jednou vymalovaný byt. To je přece hloupost. Ať si ho vymalují podle svého, a na konci ho malovat nemusí. Podle mně je to tak pro nájemníky lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]