Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu jsou dobré fixy? Myslím obyč na psaní

Od: honza12 odpovědí: 10 změna:

K čemu jsou dobré fixy? Když jsou pastelky, vodovky...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Víte, co zanechá dítě za spoušť, když maluje vodovkama? A co je nepořádku a práce s ořezáváním pastelek? Takže fix vznikl jako většina ostatních vynálezů proto, že někdo byl pohodlný.

doplněno 30.11.15 10:09:

@joudic: No jasně, pokud chce, tak je to hned. Ale já mínil spíš neúmyslné škody. Převržené kelímky s vodou, štětec letící vzduchem, protože o něj malý nemotora zavadil, "ořežu si pastelku sám(a), jsem už velká - jé, tati, co děláš na tom koberci..." :-D

joudic*

no myslim ze dite zanecha obdobnou spoust kdyz dostane do ruky fixy a nikdo ho nehlida *haha*

sebod*
hodnocení

1x

Tak jak moje děti, tak vnuci strašně rádi kreslili fixkou. K čemu je na výběr z padesáti vzorů obyčejných propisovaček, když mají stejné náplně?

tomas11*
hodnocení

1x

Řekl bych že budou i materiály kde se třeba pastelkou nechytíte a pod.

hodnocení

1x
Na plast, sklo, dřevo, keramiku, kovy, atd.

hodnocení

1x

Zkoušel jste někdy napsat cokoliv pastelkou či vodovkami na kov, plast a podobné neporézní materiály

host*
hodnocení

1x

Ve škole jsou výborné silné fixy s lihovou bází, které lze z bílé hladké tabule smazat hadrem, křída práší a fixy ne.

Prodávají se i nesmytelné fixy, výborné popisovače na CD, nebo i bílý nebo i černý nesmytelný fix, kterým se dá psát na sklo, například na venkovní skleněný teploměr obnovit nápis. Specialita jsou UV fixy, které dělají normálně neviditelný nápis nebo obrázek, který se dá zobrazit pouze při osvětlení UV světlem. Samozřejmě existují popisovače fixy zvýrazňovače na podtrhávání důležitých řádků v textu, atd.

Některé fixy používají amatéři k hodně domáckému kreslení plošných spojů na desku s mědí, a vydrží i leptací lázeň a pak se deska umyje a neodleptané cesty jsou plošné spoje místo drátů.

hodnocení

0x
Co si pamatuji, tak já, když jsem byl dítě, jsem měl nejraději právě fixy.
Ono by se dalo zeptat i na to, k čemu jsou dobré pastelky, když máme fixy a vyšlo by to na stejno...

hodnocení

0x

Dokonce i vypsaná fixa má spoustu fanoušků.

dam®

Hlavně nedělají kaňky, nemusí se furt strouhat, neláme se jim tuha, protože tam žádná není, je jich nepřeberné množství typů, druhů a tvarů. Taky na nich ujíždím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]