Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi někdo?
Mám pojištění nemovitosti + domácnosti + odpovědnost za škodu, vše v jedné smlouvě. Napadla mě asi hrozná blobost. Třeba u havarijního pojištění auta se cena časem snižuje (přepočítá se na aktuální stav auta) a jak je to s pojištěním domácnosti? V domácnosti také věci stárnou a nemají původní hodnotu.
Lze zažádat o snížení částky za pojištění domácnosti a nebo se musí smlouva zrušit celá ? Děkuji za info.
Dobrý den, ony ty pojišťovny dokonce k aktualizaci smluv nabádají a pojištěnec by si to měl hlídat. Tedy, jde o případy, kdy někdo léta platí stejnou částku a pak se diví, že pojišťovna plní málo. Věci v domácnosti sice stárnou, ale pořizovací cena nových může být už vyšší. Ovšem, pojišťovna tou aktualizací myslí zřejmě pouze směr vzhůru, protože si chce zvýšit zisk (za tu placenou naději). Zdravím!
Vše záleží na podmínkách smlouvy. Jsou typy smluv s bonusem za bezeškodní průběh, jsou smlouvy plnící na obecnou cenu či na cenu nových věcí. Spoluúčast je taky velmi důležitý faktor... V některých se pojišťuje jen celek, v některých jsou jednotlivé limity na různé druhy vybavení.
Pokud pojistíte domácnost na celkem 300tis, z toho máte za 150tis elektroniku, dejte si pozor na limity pojištění elektroniky... můžete být nemile překvapeni dalším limitem "elektronika 30tis" ...
Snížení pojistného není reálné - pokud nemáte bonusovou smlouvu, musíte přepojistit. Ideální je příchod s tím, že chcete přejít ke konkurenci a oni se snaží si vás udržet výhodnou slevovu...
Jednáním s pojišťovnou se dá smlouva upravit na aktuální podmínky,může to být výhodnější než smlouvu zrušit a uzavřít novou. Navíc, když se obrátíte na pojišťovnu, že hodláte smlouvu zrušit s tím, že vám konkurenční pojišťovna nabízí lepší podmínky//nemusí to ani být pravda,ale můžete to na ni použít,však nic nemusíte dokazovat//, vaše pojišťovna vám možná smlouvu zvýhodní. A zkuste porovnat podmínky jednotlivých pojišťoven. Někdy vám i makléři,kteří obvykle pracují pro více pojišťoven, nabídnou lepší podmínky než pojišťovna sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.