Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejsnadněji (nejlevněji) převést pozemek

Od: m86m® odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci, mohu mít stavební parcelu k výstavbě domu, kterou nyní vlastní otec a nic za ní nechce. Jakou cestou pozemek převést na mě abych mohl začít vyběhávat povolení ke stavbě domu. Nějaká darovací smlouva? PS: googlit nebudu, zajímají mě zkušenosti Vás rádců :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

1x

Je potřeba zajít na KN a tam vypsat návrh na vklad, cena je 1000kč.

Smlouvu si napište sám, úplně jednoduchou, stačí napsat kdo je dárce, kdo obdarovaný, co je přesně darem (číslo parcely a katastrální území, velikost parcely atd.) datum, podpisy.

Do konce ledna následujícího po převodu se musíš přihlásit k dani z vlastnictví nemovitosti. Nejsem si jistá, ale řekla bych, že od daně z převodu nemovitostí budete osvobozeni.

hodnocení

0x

ano, darování pozemku je řešení.

paw*
hodnocení

0x
Jak pise slzicka. Doporucuju investovat 4500 do pravnika za sepsani smlouvy. Kdyz mi nasi darovali dum, chteli tam vyslovne ustanoveni ondobrech chovani, jinak dum zpet. Po SZ muzu dat kontakt. Stoji to za to, clovek nemusi pak nic na KU doplnovat.

bjenda*
hodnocení

0x

Dobrý den,

darovací smlouva - návrh na vklad do katasru nemovitostí 1000,- Kč, ověření podpisů na smlouvě 30kč/učastníka, náklady za právníka (doporučuji neboť stažené smlouvy z internetu nejsou vždy úplně to pravé a mohlo by Vás to přijít dráž, pokud to zkazí právník je povinnen Vám to zdarma předělat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]