Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si položit plovoucí podlahu v panelovém bytě na staré parkety, podadil by mi někdo nějaké zássdy abych to udělal správně? Chtěl bych si to udělat sám.
Je zapotřebí nějaká podložka pod plovoučku? Ta se lepí?
Poté mě zajímalo, když se plovoučka pokládá, nechává se prý mezera kolem stěn 1-2cm, jak to udělat kolem prahu?
Děkuji pěkně za všechny vychytávky a rady.
Pod PP položíte například IZO FLOOR 3mm a podlahu pokládáte od stěny. Někdo doporučuje pokládat vodorovně se stěnou, kde j okno. Mezi zdí necháte cca 0,5 až 1 cm mezeru, ale pouze tak širokou, aby ji zakryla lišta. Prahy sundáte, upravíte (např, ohoblováním spodní strany, pokud je práh na druhé straně mimo PP a přišroubujete zpět tak, aby na podlahu příliš netlačil a nedeformoval ji. Je nutné, aby práh byl pevný a nekýval se. Pokládáte od rohu a poslední odřezek použijete jako první v další řadě. Neměl by být kratší než 25 cm. Nikde se nic nelepí, pokud používáte takový typ podlahy, co se nemusí lepit.
Po zkušenostech bych dnes už nepokládal lesklou podlahu a podle mě nejhezčí jsou podlahy které mají zkosené hrany. Tedy výrazně oddělené jednotlivé desky. Nedochází u nich totiž při nechtěném namočení či promočení ke zvedání okrajů v takové míře, aby t bylo viditelné.
Někdy je vhodné parketu mírně doklepnout, třeba gumovou paličkou, ale to se nesmí dělat přímo na zámek (zničil by se). Nejlepší je na to použít odřezek příslušné protistrany. Přiložit mírně klepnout a hotovo.
Není to nic světoborného, kupte si cca o 15 procent větší plochu, než máte změřený pokoj. Návod najdete i v nějakém hobbymarketu, kde jsou návody volně k dispozici.
Dobrý den,
ještě bych se chtěl zeptat, jak jste mi psal, že pokládáte od rohu a poslední odřezek použijete jako první v další řadě.
Myslel jste, že vždy co mi z té řady zbyde za odřezek, tím začínám? Pokaždé mi totiž zbyde jinak velký odřezek, tudíž je možné, že na stejně velký odřezek natrefím třeba až zase v 6 řadě.
Nemyslel jste, že každou druhou řadu začínat odřezkem, ale stejně velkým?
Jinak čím řežete PP?
Děkuji pěkně
Manžel okolo futra vyřízl obrys pouze s 1mm vůlí.Zbytek začistil tmelem Tak malý kousek plochy ničemu nevadí. Plovoucí podlahu máme již 8let a slouží a "pluje" tak jak má. Všude se radí, že v obdélníkové máístnosti by se s pokládkou mělo začít od levého rohu podél delší stěny. My jsme to ale nedodrželi a to z důvodu vzhledu(kresby dřeva).Máme zrovna takový půdorys pokoje i stejné umístění okna.Začali jsem pokládat z levého rohu pod oknem.Opticky se nám tím místnost krásně rozšířila. První dvě řady si manžel položil prozatímně bez zaklapnutí, aby si vyzkoušel, jestli poslední díl v první řadě bude mít odřezaný kus kratší než 40 cm, nebo jestli bude lepší u 2. řady začít s poloviční délkou prkna..Pak už to jelo jako po másle.Co na konci řady odřízl, to položil následně do další řady.Mezery u zdi zafixoval dočasně klíny.Tak ať se vám práce daří a nehledejte v tom žádnou velkou vědu.Hlavně dbejte, abyste po zaklapnutí dílu další díl opravdu pořádně přiťukl pomocí gumového kladívka k sobě.Tož tak.
Není co dodat,opicak vám to popsal naprosto přesně, akorát k tomu prahu, nebude-li vám vyhovovat původní , prodávají se tzv. přechodové lišty, které práh nahradí.
Jako protihluková izoalce se používají desky z minerálních vláken nebo desky dřevovláknité.Pak je ale navýšení podlahy o dost vyšší. Miralon 3mm + izolace cca 5mm i více + tl.palubky 7-8mm. Vzhledem k tomu, že tazatel chce podlahu poklást na parkety, myslím si,že izolace nebude až tak nutná. My jsme ji také nedávali a a sousedi si nestěžuji, když jsme se jich přímo zeptali.
dolkane, nevím, zdali máte dole sousedi, pokud ano, ujišťuji Vás, že Vám budou nadávat. Páč je jisté, že plovoučka zvyšuje přenos hluku, nepomůže ani podložka 5 mm. To si klidně ověříte na spoustě článků na internetu, když zadáte různá spojení, "pokládka , výběr, zatížení atd..plovoucí podlahy"Vyjedou Vám různá videa a tisíce rad, včetně toho, o čem píšu.
Odpovědi:
Podložka se nelepí
mezera okolo stěn stačí 5mm.
Práh odstraníte a dáte přechodovou lištu, nebo vrátíte práh zpět, popřípadě přímo až k prahu plovoučku.
Fakt zkuste přečíst rady na internetu..
já hledám jakou koupit...
Dobrý den,
děkuji mockrát za info, co bych se chtěl ještě zeptat:
1. Jak to tedy vyřešit kolem toho prahu a rozích kolem něj? To přeci bude v rozích vidět pokud nechám všude mezeru cca 5mm, ne? Viz. obrázek 1. (původně to co vidíte je PVC podlaha, ketrá příjde dát pryč, pod ní jsou parkety)
2. Začínali by jste pokladát podlahu od prahu nebo spíše z opačné strany?
3. Místnost má tvar obdélníku, viz obrázek 2, jak plovoučku pokládat?
Děkuji pěkně
Dobře děkuji,
budu si muset jen ještě koupit ty plastnové nějaké klínky 5mm, jak to přesně vypadá?
Neukázal by mi někdo obrázek?
Děkuji
No, sousedi pod tebou z tebe asi nebudou mít velkou radost. Ale to sem nepatří, to je tvůj boj.
Ono je vcelku jedno, jestli bude u stěny 5mm, nebo 1 cm, či cokoliv mezi tím. Podlahová lišta to pak schová. Klidně by na to stačily menší odřezky podlahy. Jen na tu první řadu je zbytečný si kvůli tomu rozřezat jednu šablonu. To stačí cokoliv silný mezi 5 a 10 mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.