Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte. Podědil jsem tři velké díly lesa. Protože v místě nebydlím trvale, podstoupil jsem toto svému synovi,který má i chalupu.Mám ale výčitky svědomí, protože hranice mezi pozemky byly značeny , jak se říká hrubě od boku.Něco se mi podařilo rozumně vyjednat , jinde je hranice víc než nejasná,a sousedy zpochybnovaná přesto, že jsem tam s pásmem a kolíky ztrávil mnoho hodin , aby to bylo přesné. Já vím geodety, ale co stojí? Budeme na to mít?
Druhý problém je se sebevědomím sousedem, který léta probírá své lesy. Bere jen prodejní dřevo a protože jsme většinou jeho sousedé vše co spadne k nám nechává u nás ležet. Už je to mnoho let , co po něm uklízíme. Letos dokonce prožezal cestu mezi námi, ovšem ze dřeva, tedy i v naší straně, zbylo na místě jen roští. V délce nové cesty 250m. a průměru dubů 15cm. je to také štipec , kdyby jen kvalitního palivového dřeva. Co s tím? Můj syn není zdráv a do nějakých sporů se nechce ani nemůže pouštět.
Pokud z toho nemáte zisk, tak to prodejte, budete mít klid. Pokud si to necháte, zavolejte geodeta, zas tak drahé to není. Obvolejte jich víc, ceny se ruzní. Nechte ho dát pevný kolík, on zároveň udělá i úpravu v KN. Třeba bude vaše výměra menší, a vám se sníží daň. To co je vyměřeno už v dávných dobách má dnes obrovské posuny, a na dani to může docela dost udělat.
Od nás chtěli za zaměření jednoduchého pozemku víc než 20 000, Kč. Nejde jen o zaměření, ale o geometrický plán, který se přikládá k žádosti o zanesení do katastru. Cenu za zaměření platí ten, kdo to objednal. Možná by se dalo na souseda zloděje zavolat policii. Vím, že pokud člověk má spor, tak soudy a právník stojí hodně peněz. Máte majetek, tak plaťte. Kde na to vezmete, to soud nezajímá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.