Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s vycházet dobře se sousedem, když

Od: mecik* odpovědí: 8 změna:

Prosím poradte. Podědil jsem tři velké díly lesa. Protože v místě nebydlím trvale, podstoupil jsem toto svému synovi,který má i chalupu.Mám ale výčitky svědomí, protože hranice mezi pozemky byly značeny , jak se říká hrubě od boku.Něco se mi podařilo rozumně vyjednat , jinde je hranice víc než nejasná,a sousedy zpochybnovaná přesto, že jsem tam s pásmem a kolíky ztrávil mnoho hodin , aby to bylo přesné. Já vím geodety, ale co stojí? Budeme na to mít?

Druhý problém je se sebevědomím sousedem, který léta probírá své lesy. Bere jen prodejní dřevo a protože jsme většinou jeho sousedé vše co spadne k nám nechává u nás ležet. Už je to mnoho let , co po něm uklízíme. Letos dokonce prožezal cestu mezi námi, ovšem ze dřeva, tedy i v naší straně, zbylo na místě jen roští. V délce nové cesty 250m. a průměru dubů 15cm. je to také štipec , kdyby jen kvalitního palivového dřeva. Co s tím? Můj syn není zdráv a do nějakých sporů se nechce ani nemůže pouštět.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Prodat a máte klid.

mecik*
hodnocení

Dobrý hospodář zděděný majetek neprodává, zvlášt, když má barák, kde se dá využít dřevo.

slzicka*
hodnocení

2x

Pokud z toho nemáte zisk, tak to prodejte, budete mít klid. Pokud si to necháte, zavolejte geodeta, zas tak drahé to není. Obvolejte jich víc, ceny se ruzní. Nechte ho dát pevný kolík, on zároveň udělá i úpravu v KN. Třeba bude vaše výměra menší, a vám se sníží daň. To co je vyměřeno už v dávných dobách má dnes obrovské posuny, a na dani to může docela dost udělat.

paw*
Geodet vas vyjde kolem 5000, zalezi kolik koliku a co dalsiho budete chtit.
mecik*
hodnocení

A co svinčík po vyčištěném lese pořád dokola? Je na to nějaká obrana? A prakticky ukradené dřevo, při prořezávání cesty? Žalobu bych nechal až jako krajní řešení.

marfusa*
hodnocení

2x

Od nás chtěli za zaměření jednoduchého pozemku víc než 20 000, Kč. Nejde jen o zaměření, ale o geometrický plán, který se přikládá k žádosti o zanesení do katastru. Cenu za zaměření platí ten, kdo to objednal. Možná by se dalo na souseda zloděje zavolat policii. Vím, že pokud člověk má spor, tak soudy a právník stojí hodně peněz. Máte majetek, tak plaťte. Kde na to vezmete, to soud nezajímá.

hodnocení

0x

jedině dát peníze pozvat geometra a souseda a máte navždy klid

mecik*
hodnocení

Pokud jde o opravdový spor, kdy ani jedna strana nechce ustoupit, co takhle pozvat geodeta a prohrávající platí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]