Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jádrová omítka se drolí

Od: radicz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Hledal jsem na internetu čím zaházet šlici po nové elektroinstalaci. Obecně se doporučovala jádrová omítka a vylučovaly se materiály, které jsou tvrdé jako je cement, lepidlo atd, kvůli případným opravám. Přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem šlici zaházel jádrovou omítkou, ale po třech dnech když jsem přišel zkontrolovat tuhost jsem zjistil, že omítka je měká a snadno jí lze prstem odrolit a obnažit tak kabel. Šlici jsem před zahazováním očistil a nastříkal vodou, ale stejně omítka není pevně uchycena. Budu dělat nové štuky a proto bych se rád zeptal, zda-li je mohu dělat i na takto ne příliš pevný podklad, nebo jestli mam šlici zaházet něčím jiným. Velmi nerad bych dělal štuk, aby mi pak v místech kde jsou šlici popraskal vlivem ne příliš pevného materiálu nacpeném ve drážkách pro elektriku.

Děkuji Vám Pavel R.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Asi jsi měl popsat to, co jsi do těch šliců nacpal za matroš. Je normální, že se omítky nějak trošku drolí, než se podchytí pořádným štukem a potom to ještě podpoří malba. Na co si dej hlavně pozor je tohle. Pořádně si oškrabej ty dva pruhy malby po obou stranách zapraveného šlice. Jak tam tu barvu necháš, tak se ti při malování, nebo i později ten roztažený štuk vyboulí a zpuchýřuje. Ať to nemusíš dělat 2x. I tohle některá zednická trdla dokáží páchat. Bych mohl vyprávět.

slzicka*
hodnocení

2x

Manžel to ještě potíral penetrací i pod jádrovku i na ni.

doplněno 25.11.15 12:55:

Zahazoval i zazděné díry po oknech, ale všude používal penetraci.

hodnocení

0x

Před štukem musí být omítka řádně vyzrálá, suchá a tvrdá. Nevím, co jste přesně použil za typ omítky, ale něco je špatně. Buď jste nedodržel návod výrobce, technologický postup, mžná máte v objektu velkou vlhkost a omítka nemá šanci vyschnout...kdo ví. Každopádně normální to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]