Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám dotaz koupil jsem starší kamna servant od jara v nich topím jsou super ale předchozí majitel v nich topil koksem takže , šamotové cihly jsou prasklé a teď mi praskla a uplně se rozpadla ta vrchní, je to takový tvar písmene U a nemužu se k ní dostat, litají mi jiskry do komína a nechci aby něco chytlo a vznikl požár. Prosím poradte kde takové cihly koupit přikladam obrazek jak kamna vypadají, jsou to litinové a já v nich topím bukovým dřevem ,muselo se to stát zrovna ted když začína topná sezona.
Díky moc.
Dobrý den, výrobce kamen má být firma Wamsler a viz odkaz jsou i náhradní šamotové výrobky. Ten horní díl tam je, ale pro jiná kamna. Ovšem, řešením by snad bylo koupit si tu žáruvzdornou desku GRENAMAT AS a horní díl si sám vyrobíte (pokud jste kutil). Zdravím!
Hezký večer
Zkuste kontaktovat kteréhokoliv prodejce kamen Wamsler, nebo to zkuste hned zde:
Také jsem tam koupil náhradní díl, myslím že nebude problém, tato fi. zajišťuje záruční i pozáruční servis na kamna Wamsler...
Šamoty dnes bohužel praskají i když topíte jen dřevem, vlasové trhliny nevadí, pouze nesmí dojít k "výdrolu"vyzdívky kamen tak aby se obnažil plech, to by pak hrozilo propálení...Kamna je dobré vždy 1x ročně vymazat šamotem, nebo dobrou jílovicí, nechat pár dnů vyschnout, ideálně i klidně týden a pak až "mírně"zatopit...
dobrá věc na opravy šamotu (větší praskliny, dírka) viz:
také lze užít kamnářský tmel
Jinak tato kamna jsou výborná i na spalování hn. uhlí ořech 1 a to ODHOŘÍVÁNÍM zásadně ale SHORA, kamna naplníte, cca skoro až po spodní okraj horních dvířek na násyp uhlí vyskládáte dřevo, zapálíte horní dvířka ihned uzavřete vzduch na HOLZ dole krátce na max., jakmile se kamna dobře rozhoří nastaví se spodním vzdušníkem jen tolik vzduchu aby to plynule odhořívalo a nehaslo, kamna jsou pak bez obsluhy schopna pokrýt v závislosti na množství uhlí a nastaveném výkonu v podstatě celý den a to bez kouřivosti, sazí a s čistým sklem
Ještě poznámka
Na obrázku jsou uvedena kamna KAMINO 8 nostalgia, kamna Servant jsou sice "obdobná"ale přece jen "malinko jiná", nevím zda-li jsou na tato"příbuzná"kamna náhradní díly identické proto je velmi důležité při objednávce dílu /např. u toho Rouska/ uvés přesný typ, aby vám to pak pasovalo Pokud jste kamna koupil z inzerce a jsou úplně stejná jako na obrázku pak je možné že prodejce uvedl název kamen chybně, pokud jsou "odlišné"(servant) je na to nutné fi. Rous. upozornit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.