Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtokový kanálek lednice

Od: petrn* odpovědí: 4 změna:

Neví někdo z Vás, proč může namrzat voda v části žlabu odtokového kanálku - viz foto? Odtokový kanálek je čistý a průchodný. Led odstraním a za den se začne pomalu tvořit znovu. Dělá to pouze v tomhle místě. Děkuji.

Odtokový kanálek lednice

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud to dělá jen v tom jednom místě,tak bude problém s izolací.Není ten plast v tom místě prasklý?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vzal jsem teploměr a napadají mě dvě možnosti. Za prvé nastavená příliš nízká teplota a za druhé špatná cirkulace vzduchu v chladícím prostoru, která může být zapříčiněna třeba policí, nedoraženou k zadní stěně. Jestli máš možnost změřit teplotu toho kanálku, tak to udělej. Já tam mám obvykle +- 0°C, před chvílí, při chodu kompresoru -4°C. Jen pro zajímavost, na zadní stěně nahoře v té chvíli bylo -25°C. Otevření dveří samozřejmě tyhle teploty velice rychle ovlivňuje a taky ovlivňuje množství vysrážené vody.

doplněno 24.11.15 21:17:

Jo, s tou policí jsem to blbě napsal, ale každopádně je to o té cirkulaci.

ju*
hodnocení

0x

U nás zamrzá kanálek vždy když se věci vzadu dorazí až na zadní stěnu,asi tam blbě cirkuluje vzduch či co, ale je to tak...

petrn*
hodnocení

Plast je OK. Nevzpomínám si, že by to dělalo od začátku. Dal jsem do ledničky teploměr a snížil teplotu. Také jsem si všiml, že pravá část lednice má malou mezeru vedle skříně, tak jsem ji dal více prostoru. Nyní to budu sledovat. Je mě ale divné, že to dělá pouze v jednom místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]