Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaseni trvaleho pobytu

Od: anik* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,

resim tento problem a nevim,zda pujde vyresit pouze zmenou trvaleho pobytu nebo existuje i jina cesta:

Trvale bydliste mam u rodicu v panelaku v osobnim vlastnictvi rodicu, kde se jiz temer nezdrzuji,avsak platim rodicum poplatek za odvoz popelnic,spolecnou elektrinu,uklid,aj, kde se castka vypocitava dle poctu osob zijici v panelaku Jiz tyto poplatky platit nechci,avsak chci tam mit stale trvale bydliste. Nyni bydlim s pritelem v rodinnem domku v osobnim vlastnictvi. Musim zmenit trvale bydliste? Dekuji za odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Záleží na pracovnících na úřadě,ale správné je změnit místo trvalého pobytu.

toni*
hodnocení

0x

Nechte si otevřená zadní dvířka a plaťte. Odhaduji, že platíte kolem 300.- Kč.měsíčně. A to vám za to stojí, aby jste se mohla domů kdykoliv vrátit.

anik*

Me prave prijde,ze platim strasne moc, rodicum platim 1000,- Kc mesicne, neni to nicim podlozeny, pry to kdysi pocitali a vyslo jim tohle. Tak prave nevim... menit OP a vsechny zmeny nahlasit vsude mozne se mi nechce. Zrejme tedy asi nikdy nedohledam veskere castky, ktere se mesicne rozpocitavaji na pocet osob (zahrnuto v najmu?).

dusatka*
hodnocení

0x

Toto můžete změnit jak změnou trvalého pobytu (to se ale dělá tak, že se musíte přihlásit jinam, tím budete automaticky odhlášen), nebo správě domu nahlásíte změnu počtu osob využívajících služby, což by vám mohlo vyhovovat lépe. Odvoz popelnic pak ale budete muset platit dál, to je podle místa trvalého pobytu.

lidka*
hodnocení

0x

Já se přikláním k názoru dusatky. Pokud nejste v s přítelem plně rozhodnuti žít spolu v rodinném domku, určitě bych si zatím ponechala trvalý pobyt u rodičů. Ta částka, kterou měsíčně hradíte se mi zdá skutečně nepřiměřeně vysoká. Snad jenom v případě, že úklid v paneláku zajišťuje úklidová firma. Ale i tak by se dalo pochybovat o správnosti výpočtu na jednu osobu. Částky by měly být rozepsané při ročním vyúčtování služeb. Takže bych to řešila zatím čestným prohlášením pro společenství, že se přechodně zdržujete mimo trvalý pobyt. A jak píše kolegyně, poplatek za odpad bych ponechala, pokud nezačnou třeba vymáhat platbu tam, kde momentálně bydlíte. Při změně trvalého pobytu je skutečně nutné provést řadu nahlášení změny včetně výměny dokladů. A třeba do roka se můžete vdát a budete všechno měnit znovu. *placni*

zuzee*
hodnocení

0x

Já když jsem bydlela s přítelem v pronájmu a měla stále trvalé bydliště u rodiču také v paneláku, Tak se pouze změnil počet žijících lidí v bytě. U rodičů jsem platila jen za popelnice, ty se platí v místě trvalého pobytu.

anik*
hodnocení

0x

Dekuji vsem za odpovedi.. :) kolik by tak museli stat ty popelnice? nas barak ma 120 bytu a mame ty ooobrovsky poplenice :)) asi 5-6x

zuzee*

Cenu za ofvoz popelnic stanovuje obec (aspon teda u nás), takže se informovat na příslušném úřadě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]