Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji radu.
Mám strop kde chci nechat přiznané trámy - co mezi ně? SDK bude okolo trámů praskat a zmenší se trámy. Přemýšlím nad OSB které navrutuji rovnou no pochozí desky ( desky perodrážka silné 3cm )
Na OSB bych natáhl lepidlo s perlinkou a okolo trámů bych dal eko lišty aby to dilatovalo a nepraskalo.Na lepidlo pak sádrovou stěrku a vybrousit.
Nebo bych dal akustickou desku která má tloušťku 2,5 cm a tu bych rovnou navrutoval na desky mezi trámy.
Chci se vyhnout roštu a je mi jedno co půjde mezi trámy jde mi o váhu. Prohýbání pochozích desek je takřka neznatelné.
Co doporučíte vy? Díky Všem za radu
To už bych dal rovnou fošny s PD než palubky. Chci to bílé je to dost tmavá místnost.
Ještě dotaz mám dát mezi SDK a desky parotěsku když nad stropem bude nějaký čas "mrznout" později nad tím bude vytápěná místnost. Zatím se zhora položím do kříže vatu 20/25 dohromady 45 cm vaty. Díky
Díky za radu, pokud bych dal sádroš tak nemusím dávat rošt? okraje bych vytmelil a přes ně lepidlo s perlinkou a ty eko lišty. Pokud bych lepidlo nedával a dal jen akryl tak to bude praskat mezi sdk a trámem. A nevíte co bude mít větší váhu? 2x SDK na sebe nebo 25 mm OSB Díky
Sádroš nemusí být přidělán na roštu z profilu. Můžete ho přišroubovat na co chcete. Nechápu váš postup s perlinkou a lepidlem. Sádroš se tmelí tmelem na to určeným. Pokud dáte lišty, tmelit kraj nebudete, pokud ne, musíte pružným tmelem, praskat by neměl. Proč chcete dávat 2 vrstvy? Stačí jedna, pokud chcete širší vrstvu, dejte tam raději nějakou akustickou vatu.
Ještě jsem si vzpomněl na takové lehké obkladové panely, mají to v marketech se stavebninami, je to potažené folií v imitaci dřeva. Já bych si to nekoupil, ale taky možnost.
Pokud dám sdk potřebuji to snížit o 2,5cm trámy jsou staré a u vrchu jsou z kosa tesané. Když je obrousím a natřu tak přes roh dám eko lištu jako okolo rámu okna a perlinku přetáhnu na sádroš ten celí přelepím lepidlem s perlinkou a teprve potom dám sádrovou stěrku. A nebude mi nic praskat - akryláty a jiné pružné tmeli po čase prasknou.
Mám dát mezi SDK a desky parošku? díky
Parotěs by byl vhodný, jen by neměl být provrtán upevňovacími vruty. Prý je pak funkční jen z 10%. Slyšel jsem, že se tyto folie vyrábí tak, aby vrut při šroubování natavil folii na sebe, ale nevěřím tomu, že to laik zvládne bezchybně. Řešení může být pomocí butylkaučukové pásky. Se stejnou výhradou. Pokud jde o jednu sezonu a není předpoklad, že se prostor nebude časem zase vyklízet, nechal bych to bez parotěsu. Jinak doporučuju rošt. Při vaší síle vaty bych zkusil spíše najít poměr vaty, který může být pod folií a dal bych na zem třeba 5 cm, na to volně folii a chytit ke stěně a na ni zbylých 40 cm. Protihlukovou vatu ale do konstrukce doporučuju, pak vám bude hluk vadit.
Prosím vás, mrkněte na správný postup sádrokartonových stropů. Nic než síťku na sádrošové spoje a tmel do spojů desek a na to primalex, dávat nemusíte. A ty chybějící cm, dejte laťky, mezi ně vatu a zaklopte sádrošem. Vruty a spoje přetmelíte, vybrousíte, to celé 2-3x a nabílíte. Hotovo.
Díky, samozřejmě vatu ze stropu dám na půdu, zde dám cca 10 cm tvrzené vaty nato 10 cm liaporu a do kříže pochozí SDK.Ale to až budu mít hotové patro. Do té doby tam bude 45 cm vaty. Zpět k podhledu - i když dám laťky a jen jednu vrstvu SDK tj 12,5mm tak furt mi to bude praskat mezi trámem a SDK. Vím jak se dělají podhledové stropy kde roh je natažen akrylovým tmelem nebo rohovou páskou ve styku se zdí.
Zkrátka trám bude furt pracovat a neznám žádný tmel který by tomu zamezil. Proto jsem chtěl dát tu eko lištu podél délky trámů - tím pádem bych to musel celé přelepit lepidlem abych schoval síťku( perlinu z té eko lišty).
když už zmiňujete lepidlo a perlinku, co tam nalepit EPS a na něj lepidlo a perlinku? vyštukovat a je to.
EPS-vyřešil byste i parozábranu
hmmmm. tak bodovky do doho nepůjdou... asi ani LED bodovky (panely) by nedělaly dobrotu. napadá mě na to upevnit AL profil a do něj LED pásky. asi by to šlo i zapustit do EPS. ale byla by to drbačka.
Díky, nad tím jsem také přemýšlel jen si to nedovedu představit coto bude dělat s bodovkamy - na celé ploše o 30 m2 Jich zde bude cca 20. Aby teplo z nich nerozpustilo polystyren. Vím že to vyjde nastejno když dám SDK a folii nebo polystyren plast jako plast .-)
Budou zde halogenové bodovky o cca 25 Watech to by mohlo začít pálit polyš ve styku plech(tělo bodovky)a polystyren.
Můj skromný názor-budu mít trámy.budou vidět a prostor mezi trámy narvu SDK nebo OSB-lepidlo štuk či jinou stěrku-mi přijde jako pěst na oko! zespodu očistím a nechám vše ve dřevu! Nebo udělám klasicky-parotěs,podbití palubkami,hoblovanými prkny ... a na to nezi trámy pod podlahovýmy prkny nějakou vatu (co by splnila aspoň trochu moje požadavky!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.