Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlépe zakrýt visací zámek před deštěm

Od: josefrih* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Jak nejlépe zakrýt visací zámek u vstupní branky na zahrádce před deštěm a sněhem.Děkuji, Josef.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No tak já jsem se s tím nepárala. Když jsme zahrádku na zimu opouštěli, zámek jsem zakápla olejem do šicího stroje, omotala potravinovou folií a na tu ještě navlékla igelitový pytlík a ten pečlivě nahoře zamotala tou páskou, co používají elektrikáři, aby tam nenateklo. Vypadalo to jako bolavá noha, ale na jaře byl zámek bez poskvrnky.

sanyo*

Takto jsme to používali téměř vždy - starou duši - vzdušnici z osobního auta, rozstřihli podle potřeby a je to asi nejúčinější způsob. Guma je těžká, nezvedá ji vítr, dá se snadno zvednout, ohýbat a pod.

Jak nejlépe zakrýt visací zámek před deštěm
Jak nejlépe zakrýt visací zámek před deštěm #2
joudic*

no a ten samy zamek mam venku na desti nekolik let vystrikany WD a nemusim se divat na hnusnou gumu... zamek vypada uplne stejne jako ten vas pod gumou :) otevru ho jednou rukou, jak jde lehce :)

jabraka*
hodnocení

3x

Vše vyřeší starý tenisový míček s otvorem,který se navlékne na zámek.

JB

hodnocení

2x

Řešním by bylo prostě zakoupit vodě odolný zámek za cca.130 kaček.

Jak nejlépe zakrýt visací zámek před deštěm #3
humbucker*

Ahoj. Asi bych byl s použitím tohodle zámku zdrženlivější. Přátelé ho měli a šel otevřít šroubovákem. Sám jsem nechtěl uvěřit svým očím.

mám na zahradě stejné provedení od FAB. za větší peníz. promazal jsem ho mazivem od FAB, pro jistotu jsem na něj ještě udělal kryt z PET láhve a přes zimu stejně zarezl. na jaře jsem ho odemykal týden - WD40...

culdabulda1*
hodnocení

2x

- taky "bolavá noha" - krytka z PT lahve

ju*
hodnocení

2x

postavit přístřešek nad brankou *hej*

hodnocení

1x

Pořádně vystříkat Konkorem a mělo by to přes 1 zimu vydržet snadno ovladatelné.

lucie*
hodnocení

0x

...a nebo co si tak koupit pěkný kryt? zamky-retezy.cz/... ,ale za ty prachy bude lepší rovnou ten voděodolný zámek.

Nejen neskutečná cena za kus plastu *ee*, ale píšou tam, že je k osazení krytu nutná "částečná" demontáž zámku, což pravděpodobně znamemá vyjmutí třmenu. To není zrovna drobnost, kterou si dokáže každý udělat doma. Takže ještě připlatit za zámečníka. Nehledě na to, že je to jen a pouze na jeden konrétní typ zámku.

joudic*
hodnocení

0x

wd-40

doplněno 21.11.15 10:38:

zamky jsem kupoval nove pred 4mi lety a jsou volne na desti, klasicke modre tezke, mensi fabka zespod

hodnocení

0x

U kůlny na chatě máme ošetřen zámek tím samým způsobem jak uvádí sanyo, jen v esteticky lepším provedení.Náklady prakticky nulové,účinnost 100%:-D.

doplněno 21.11.15 22:29:

Samozřejmě ale záleží z jakého materiálu jsou vrátka,zda jsou dřevěné, či drátěné, ale i to by se dalo vyřešit.

roman68*
hodnocení

0x

Zdravím,

moje zkušenost-dostatečně promazat (konkor, WD...) a nechat volně "větrat"..utěsnit nelze - stejně vám tam bude -uvnitř zámku kondenzovat vlhkost ! ...a pokud se zámek občas i v zimě používá neměl jsem s tím problém..

je to jako s autem v nevětrané garáži..bude vámrezatět více než venku na ulici :)

R.

19veverka46

Odřízl jsem z jakékoliv plastové bambule vršek(přibližného průřezu),nasadil na zámek a otočil nahoru.Voda nezatekla,

větrání dostatečné a vydržel12 roku dokud jsem nestratil klíček*frajer*

hodnocení

0x

zdravím,

souhlasím s Romanem68: mám několik zámků na brankách venku. Vždy jsem je jen dokonale promazal (do zámkú jsem nalil hustši olej) a i když je odemykám jen několikrát do roka, nikdy nebyl s odemykáním žádný problém. Oko třeba trochu zrezne a zámek není po letech jak z obchodu, ale nic nevydrží věčně... Všelijaké "vychytávky" vypadají jak bolavá noha, nebo nejsou funkční...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]