Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocet místo leštidla

Od: clayman® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
@babkazov v jedné otázce napsala, že nahrazuje leštidlo do myčky obyčejným octem. Trochu jsem zapátral a zdá se to dobrý nápad. Někde jsem našel doporučení, že vhodný jen 5% nikoliv 8% (klasický)...

Moje otázka z ní: kolik z vás to tak ke své spokojenosti praktikuje a hlavně jak dlouho? Jde mi o to, abych zjistil bezpečnost pro myčku. Leštidla se rád zbavím. Sice kupuju ultralevné v DM, ale občas jsou příbory přece jen nahořklé což je vopruz (dávkování je na minimu) a zbytečná chemie.

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den i Vám.
Dávám také ocet.
Jak dlouho?...
----
Cca rok a vše je perfektně čisté i voňavé,včetně příborů :)
doplněno 20.11.15 14:53: Klasiku...

hodnocení

2x

Claymane, ocet dávám nějaké 2 roky a myčka Candy si nestěžuje. Je pravdou, že nemyju tak často jako mnohočlenná rodina. 2x, 3x za týden? Tak nějak to bude. Zajímá mě, na co příjdete. Napište, až něco zjistíte. Budu ráda. :)

hodnocení

2x

Určitě je ocet přírodnější, než umělé leštidlo. Každopádně s ním nemůžete nic zkazit, ani dlouhodobě.

Já ocet zase používám někdy místo aviváže do pračky. Po usušení prádlo není octem vůbec cítit. Hlavně stabilizuje barevnost tkanin.

janik*

A kolik a jak často dáváte ocet místo aviváže? Děkuji

Ocet místo aviváže používám už několik let, potom, co mi moje přírodomilná kámoška vynadala, když si čuchla k mému svetru a ucítila aviváž. Dávám ocet na ložní prádlo, na ručníky a na oblečení, které nemusí být zvlášť hebké (rifle apod.). Naliju vždycky až po rysku (cca deci?) do šuplíčku na aviváž. Ocet vůbec není cítit a třeba spodní prádlo mám krásné, bělostné. Po aviváži šedlo.

hodnocení

0x

Davam obyc lestidlo. Pokud to mas nahorkle tak davas moc lestidla. Uber. Jinak kdyz das ocet , budes to mit kysele *smich*

hodnocení

Psal jsem, že dávkování je na minimu. Ne vždy, ale někdy z toho cítím hořkost. Řekl bych, že když dám kapku lestidla do litru vody ucitim hořkost, ale kapku octu poznat nepůjde. Leč jde mi hlavně o tu chemii. :)

hodnocení

0x

a navic ocet pusobi jako ten zazracny a drahy calgon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]