Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
@babkazov v jedné otázce napsala, že nahrazuje leštidlo do myčky obyčejným octem. Trochu jsem zapátral a zdá se to dobrý nápad. Někde jsem našel doporučení, že vhodný jen 5% nikoliv 8% (klasický)...
Moje otázka z ní: kolik z vás to tak ke své spokojenosti praktikuje a hlavně jak dlouho? Jde mi o to, abych zjistil bezpečnost pro myčku. Leštidla se rád zbavím. Sice kupuju ultralevné v DM, ale občas jsou příbory přece jen nahořklé což je vopruz (dávkování je na minimu) a zbytečná chemie.
Díky
Určitě je ocet přírodnější, než umělé leštidlo. Každopádně s ním nemůžete nic zkazit, ani dlouhodobě.
Já ocet zase používám někdy místo aviváže do pračky. Po usušení prádlo není octem vůbec cítit. Hlavně stabilizuje barevnost tkanin.
Ocet místo aviváže používám už několik let, potom, co mi moje přírodomilná kámoška vynadala, když si čuchla k mému svetru a ucítila aviváž. Dávám ocet na ložní prádlo, na ručníky a na oblečení, které nemusí být zvlášť hebké (rifle apod.). Naliju vždycky až po rysku (cca deci?) do šuplíčku na aviváž. Ocet vůbec není cítit a třeba spodní prádlo mám krásné, bělostné. Po aviváži šedlo.
Davam obyc lestidlo. Pokud to mas nahorkle tak davas moc lestidla. Uber. Jinak kdyz das ocet , budes to mit kysele
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.