Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu...
Před 8 lety jsme dělali na stodole, která navazuje na dům novou střechu (km beta, latě, kontralatě) , krov zůstal původní. Protože se nepočítalo s tím, že by v celém pokroví stodoly bylo někdy obytné pokroví, použila se folie nekontaktní (Jutafol) na 2/3 střechy a pouze 1/3 má kontaktní ...tehdy opravdu blbě ušetřených pár pěněz
Nyní se situace samozřejmě otočila a rádi bychom i v dalších 2/3 obytné pokroví vybudovali.
Je jediná možnost zateplení tak, že se vata nebude dotýkat nekontaktní folie?
Nebylo by řešení kontaktní folii mezi jednotlivé krokve přidat zevnitř a původní nekontaktní vyřezat?
Děkuji moc za rady a komentáře.
Martin
Moc nerozumím, dotyk vaty na chvíli vynechme. Když zateče prasklou taškou, zateče přímo do izolace? Jak toto ošetříte, když tu folii vyřežete? Dáte ji zevnitř a voda bude zatékat mezi trámy? Jak dlouho to vydrží, než se to provalí? Nebude jistější přeskládat tašku a folii přidat? Tašky jsou na střeše, překládku zvládnete svépomocí a máte klid.
" opravdu blbě ušetřených pár pěněz" ... vaše slova
Nic hlavně nevyřezávejte ! Kontaktní se muže dotýkat a nekontaktní by neměla (folie třeba na prknech a izolace pod prkny) . Já bych to vyřešil tak , že bych udělal zespodu krovu malou mezírku . Na boky trámu zespodku folie bych přitloukl latičky(na pile třeba davají mezi prkna prokladky - ty bych použil ) a na ně nacvaknul sponkovačkou zespodu tu folii. Vznikla by tak mezera mezi foliemi o šíři těch latěk. Pak zespodu normálně vycpat vatou.
Váš návrh se mi líbí, musí být pak takto přidaná kontaktní folie vytažená v tomto případě až ke konci krokve (k okapu)? Nebo to už nehraje vliv, když už tam je ta nekontaktní a může se tedy kontaktní přidat mezi krokve pouze v místech, kde se bude zateplovat? Moc děkuji
Já bych tam ani žádnou další fólii nedával. Na krokve zboku bych v dostatečné vzdálenosti přišrouboval ty laťky jak tu bylo už psáno. Použil bych o něco delší vruty. Chytil bych ty laťky jen tolik, aby snesly nějakou sílu proti vytržení. Pak bych mezi ty laťky napnul cik-cak nějaký odolnělší provázek a pak bych ty vruty dotáhnul. Tím se ten provázek ještě víc došponuje. Napnutá osnova z provázku zabezpečí odvětrávací mezeru. Snad jsem to jakžtakž popsal srozumitelně.
Provázek musí být samozřejmě odolnější. Ne žádný, který se lehce přetrhne.
V budoucnu, kdyby náhodou jste se rozhodl folii vyměnit za kontaktní, jen přidáte třeba 4cm vaty a dáte kontaktní folii .
A ještě budete mít silnější izolaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.