Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlňák ke kroji

Od: iva7* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak a v čem vyprat (vyčistit) starý vlňák ke kroji (vlněný pléd přes ramena nošený v zimně).Děkuji Iva

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

Některé vlněné deky se někdy perou normálně ve vaně v šamponu na vlasy, ve vlažné vodě. Po vyprání se normálně vypustí voda, několikrát opatrně propláchne sprchou a voda se nechá samovolně vytéci. Po vytečení většiny vody se deky a možná by to šlo i s plédem, suší ve vaně zavěšené na několika tyčkách, třeba čistých násadách košťat položených přes okraj vany tak, aby se vlastní vahou mokré tkaniny deka nevytahala. Takže by to takhle možná šlo i pro pléd?

Hoste, ten šampon se mi velice líbí. *palec*

doplněno 20.11.15 07:55:

Vlastně, už jste se dívala do drogerie? Je mnoho kvalitních pracích prostředků na vlnu. Norit a tak. Ty jsou právě vymyšleny na čistou vlnu. Mohér a tak. Nevysušují, umí i ošetřit.

iva7*
hodnocení

Děkuji za rady, po drogerii jsem se dívala, jen jsem se chtěla zeptat, jestli nemá někdo něco osobně vyzkoušené. Jeden vlňák mi pro dceru před lety prala maminka a celý se srazil - naštěstí byla v té době malá, tak to nevadilo. Teď mi už z toho "malého" vyrostla, tak potřebuje větší. Nerada bych ten poslední co máme doma zničila. Děkuji všem za odpovědi.

hodnocení

0x

zkuste lanolin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]