Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, jestli mám řešit venkovní teplotu při podbíjení střechy (podhledů) palubkami.
Teploty začnu již co nevidět klesat níž a níž, tak mám obavu, aby se palubky nízkou teplotou (okolo nuly) nezmenšily a potom v létě až se teplem roztáhnou zase třeba nepraskaly, nebo se nezvlnily.
Do jaké teploty lze tedy bez obav dělat?
Díky.
no oni se vám teď na podzim nezmenší(jestli nejsou totálně syrové) spíše zvětší-vlhnou,zmenší se na opak v létě-vyschnou
já je kupoval v létě v těch vedrech, opravoval a natíral lazurou. Takže si myslím, že jsou hodně vyschlé.
V tomto počasí jaké je teď momentálně (okolo 10st.) to neřeším. Mě se jedná o to až bude kolem nuly a níže.
Ale asi máte pravdu. Podbíjení by to snad vadit nemělo.
Jinak já používám místo hřebíků vruty. A to tyto: aaazelezarstvi.cz/...
Většinou je palubka tak prohnutá, že si musím někdy pomoci i truhlářskou svěrkou, aby se srovnala. Tyto vruty mají výhodu, že palubky v místě přitažení vrutem neprasknou.
Z estetického hlediska mi hlavička vrutu nevadí, po nátěrech a v té výšce skoro není vidět.
Díky.
Nejedná se ani tak o teplotu, jako spíš o vlhkost. A ta bude při teplotách kolem nuly či ještě níž menší než teď.
Dřevo se na šířku klidně natáhne o 10%. Normálně to není zdaleka tolik, ale dokáže to dost.
S těmito šrouby zkušenost nemám, ale klasický ocelový šrouby palubka v pohodě přetrhne. A není problém po zimě měnit polovinu šroubů, protože jsou přetržený. To hřebík nikdy neudělá. Jakmile začne palubka pracovat a ona začne, to je jistý, tak hřebík kousek vytáhne, ale ten stále drží. Mnohokrát vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.