Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit co přesně osadit za vodoměr na patě rodinného domu na přívodu vody.
Technik na kotel mi zjistil , že máme v ulici poměrně vysoký tlak vody (cca 5,8baru) . Proto doporučil omezení tlaku redukčním ventilem na patě domu. Pro mě je jediná možnost umístit tento redukční ventil do vodoměrné šachty za vodoměr.
Přívod do domu je z PE trubky (černá s modrým proužkem) 32mm. Můžete mi , prosím, poradit co vše budu potřebovat, včetně přechodek abych mohl redukční ventil namontovat? Jaký ventil, nějaký filtr před ventil (nejlépe odkazy)?
Děkuji
Redukčný ventil namontujte na potrubie pred kotol,ak ho dáte ku vodomeru,tak vám klesne tlak v celom vodnom systéme vody a ak bude odber z viacerých miest,tak vám potečie slabo voda z kohutíkov.Tuna je link k vašej problematike.: cerpadla-zavlahy.sk/...
To právě chci, aby klesl tlak v celém systému. Prý když je vysoký tlak, tak dříve odejdou vodovodní baterie , napouštěcí ventily u WC apod.
Tak záleží jaký máte rozpočet.Nejjednonuší by bylo použít ventil s filtrem a manometrem(aby jste nemusel složitě měřit na kohoutku)ale je dražší.Třeba tento akvinaservis.cz/... K němu je potřeba přechodka z PE-mosaz 1" akvinaservis.cz/... vlastně dvě vstup-výstup.Dělají se i bez sítka- musel by jste ho dávat složitě ještě před(jestli ho chcete a je místo) a bez manometru a je o dost levnější akvinaservis.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.