Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moderní žehlička

Od: mirda46* odpovědí: 5 změna:

K vánocům chci ženě koupit novou žehličku. Zajímají mě v této souvislosti pojmy BEZDRÁTOVÁ a BEZ NASTAVOVÁNÍ TEPLOTY. Neumím si představit jak to může v praxi fungovat.. Prosím o vysvětlení někoho, kdo má s takovou žehličkou praktickou zkušenost. Děkuji Mirda

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bezdrátovou jsem koupila mamince už více než před dvaceti lety, a příliš se neosvědčila. Funguje tak, že má stojan, ze kterého se dá zmáčknutím čudlíku sundat - slouží to k tomu, aby se daly jemné halenky vyžehlit bez toho, že by je šňůra mačkala.

Pokud by na žehličce bylo "bez nastavení teploty", příliš bych jí nevěřila.

Já mám nejlepší zkušenost s žehličkami Philips a Tefal. Důležité k žehlení je, aby měla žehlička příkrop, parní ráz a úzkou špičku. Protože potřebuji rovněž novou žehličku, dívala jsem se na Mall.cz, a moc se mi líbí Phlilips GC 3810/20 Azur Performer - zvítězila i v dTestu.

paw*
hodnocení

0x

Takoveto zehlicky bohuzel zmizely z tru. Ale najit se stale daji.

Ale existuji i modernejsi stroje zalozenem na stejnem principu. jenom se nenahriva na plotne, ale v dokovaci stanici

Moderní žehlička

hodnocení

0x

Loni, na vánočních trzích, paní předváděla žehličku bez nastavení teploty. Funěla páru velice intenzivně a já si nedovedu představit, že takhle vlhké prádlo poskládám do skříně. Tyhlety vymyšlenosti budou spíše pro profi žehlírnu. Ale pro domácnost? To vůbec.:-D

doplněno 18.11.15 16:40:

No jo, protože ho hodně máčí párou.

pb®
Prádlo se snad po vyžehlení neskládá hned do skříně, ale nechá vychladnout venku. Tak to aspoň dělala moje máma kdysi i se starou Etou bez napařování.
Se zmíněnou žehličkou zkušenost nemám, zato s kvalitní žehličkou s pořádným parním rázem ano. A je báječná i s kabelem a bez speciální stanice. S žehličkou bez napařování se to vůbec nedá srovnat.

mirda46*
hodnocení

Celkem chápu tu bezdrátovost, ale že žehlička nemá termostat a sama se nějak nastaví aby nespálila prádlo, to nechápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]