Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha osb

Od: svat odpovědí: 5 změna:
Dobry den
Chci se zeptat mam podlahu vysipanou liaporem a na to polozene osb desky ve dvou vrstvach sesroubovane do sebe je to polezene na klenutem strope a problem je takovy ze se to zlehka houpe v nekterych mistech otazka zni jak odstranit toto poupovani ... Premyslel jsem ze bych na tom udelal jen nejaky poter treba 3 cm nebo pridal osb je tam slozeni z 12+12 kdyz bych k tomu pridal jeste jednou tolik myslite ze by zmizelo toto prohybani?
Dekuji za rady .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haba
hodnocení

1x

Podobný problém jsem řešil pomocí PUR pěny a Akrylátu v pistoli. Vyvrtal jsem do OSB otvory těsně na průměr hadičky a dutá místa takto s citem vystříkal. Okraje jsem podobně vyterčoval Akrylátem z ruční pistole. A spokojenost i po sedmi letech.

Osbéčko leželo přímo na kročejové izolaci (Hobra nebo PS). Místa s aplikací PUR pěny jsem přes rovnou fošnu zatížil. Ten volný sypaný podklad bude problém. Risknul bych asi po třiceti cm tu PUR pěnu celoplošně pokud nechcete OSB rozebírat.

svat
hodnocení

Pur pena nevim jestli je dobre reseni protoze ta ma tendenci po case slehat kort kdyz bude zatezovana aby se pena neseslapaval osb deskama a za par let to nebylo propadene o nekolik mm .
Konzultuji to i s liapor.cz a z nich vypadlo ze kdyz mam vetsi zasyp jak 150 mm tak je dobre to prolit cementem ze to bezne delavaji aby podklad byl pevnejsi hold to uz ale nikde nepisou .
Kazdopadne dekuji za tvuji zkusenost a popripade kdyz se mi to nebude zdat za zkousku nic nedam :)
Podlaha osb
Podlaha osb #2

repkin*
hodnocení

0x
Myslim,ze by poter popraskal,mozna lepsi reseni dat do liaporu jeste drevene tramky na ztuzeni?nebo pridat jeste jednu vrstvu osb?
svat
hodnocení

Tramy uz tam vlozit je asi pozdě mam uz nachystane pricky na sd a vsechno to rozdelavat a znova by zabralo nemalo casu ... Jedna vrstva ci dve by se pridat klidne mohli zalezi jestli to pomuze :-/

repkin*
hodnocení

0x

A proto jsem do liaporu nešel ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]