Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Mám nové eurookna(trojsklo) a řeším kvůli dcerám vlhkost.Nyní když se začalo topit tak mám v bytě vlhkost kolem 30 %(měřeno 3 meteostanicemi odchylka + - 5%) a dcery začali pokašlávat.Jak zvýšit vlhkost v bytě protože dle lékařky je to kašlání kvůli suchému vzduchu.Děkuji
Podle normy má být vlhkost vzduchu v bytě 30-70 %. Vesměs všichni s novými okny mají problém s větší vlhkostí, protože se podstatně omezí výměna vzduchu. Dražší okna mají mikroventilaci.
Zvýšená vlhkost se projevuje kapkami na skle, zarosení oken. U trojskla to ale moc poznat nepůjde.
Je ale divné, že by byl v bytě tak suchý vzduch. Běžným topením není možné vzduch vysušit, jedině speciálním vysoušečem vzduchu, kde se posbíraná vlhkost shromažďuje.
Moji mladí mají v dětském pokoji takovou elektrickou věc, ze které jde pára. modrykonik.cz/...
mikroventilaci samozřejmě mám a když jsem doma sám tak větrám ale jakmile jsem v práci tak manželka pustí topení a mikroventilaci zavře.Když přijdu z práce tak je doma teplo jak na sahaře.Já jsem vyrostl v paneláku a manžejka v domku kde tchán topí jak šílenej protože tchýně je zimomřivá.Když přijdu z práce tak mám doma vytopíno na 23st.Což je na mě docela dost.Pár kytek doma mám ale zkusím asi sehnat nějakou mašinu na zvýšení vlhkostiI když s tím prádlem by to taky nebylo marné.Jinak bydlím v bytovce komplet zateplené a v nejvyšším patře .Byty jsou pouze pode mnou a vedle mého bytu jsou půdy a zdi jsou taky izolované polystyrenem takovým šedým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.