Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízká vlhkost v bytě

Od: alarm® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer.Mám nové eurookna(trojsklo) a řeším kvůli dcerám vlhkost.Nyní když se začalo topit tak mám v bytě vlhkost kolem 30 %(měřeno 3 meteostanicemi odchylka + - 5%) a dcery začali pokašlávat.Jak zvýšit vlhkost v bytě protože dle lékařky je to kašlání kvůli suchému vzduchu.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

0x

Pokud máte radiátor, dejte na něj keramickou misku s vodou, více větrejte. Dobré je řízené větrání.

hodnocení

0x
Akutně lze namočit ručník a sušit jej v bytě resp v dětském pokoji. Dají se dají koupit zvlhčovače. Ideálně na principu ultrazvuku.

pepa*
hodnocení

0x

Podle normy má být vlhkost vzduchu v bytě 30-70 %. Vesměs všichni s novými okny mají problém s větší vlhkostí, protože se podstatně omezí výměna vzduchu. Dražší okna mají mikroventilaci.

Zvýšená vlhkost se projevuje kapkami na skle, zarosení oken. U trojskla to ale moc poznat nepůjde.

Je ale divné, že by byl v bytě tak suchý vzduch. Běžným topením není možné vzduch vysušit, jedině speciálním vysoušečem vzduchu, kde se posbíraná vlhkost shromažďuje.

bruno*
hodnocení

0x

To máte moderní trojskla a bez mikroventilace? Ani možnost otevřít občas ventilačku?

pb®
hodnocení

0x
Zvýšit vlhkost v bytě je výrazně jednodušší, než jí zvýšit. Jen musí být v bytě zdroje vody, která by se mohla odpařovat. Sušte prádlo v bytě, dejte ho na radiátory nebo sušák přímo do dětského pokoje. Na radiátory se dělají odpařováky, kam se naleje voda a ta se postupně odpařuje. Vyšší vlhkosti napomůžou i pokojové rostliny nebo třeba akvárium. Hodně vlhkosti vzniká při vaření a sprchování. Tedy žádná zapnutá digestoř nebo větrák v koupelně, pěkně tu vlhkost pusťte do bytu. Taky můžete dětem do pokoje dávat na noc mokrý ručník na radiátor. Co já bych za nízkou vlhkost v bytě dala. Jen ta možnost sušení prádla na topení by mi ušetřila hodně práce.

hodnocení

0x

Moji mladí mají v dětském pokoji takovou elektrickou věc, ze které jde pára. modrykonik.cz/...

doplněno 18.11.15 15:49:

cisticky-vzduchu-a-zvlhco/...

hodnocení

mikroventilaci samozřejmě mám a když jsem doma sám tak větrám ale jakmile jsem v práci tak manželka pustí topení a mikroventilaci zavře.Když přijdu z práce tak je doma teplo jak na sahaře.Já jsem vyrostl v paneláku a manžejka v domku kde tchán topí jak šílenej protože tchýně je zimomřivá.Když přijdu z práce tak mám doma vytopíno na 23st.Což je na mě docela dost.Pár kytek doma mám ale zkusím asi sehnat nějakou mašinu na zvýšení vlhkostiI když s tím prádlem by to taky nebylo marné.Jinak bydlím v bytovce komplet zateplené a v nejvyšším patře .Byty jsou pouze pode mnou a vedle mého bytu jsou půdy a zdi jsou taky izolované polystyrenem takovým šedým.

pepa*

Tak jak to popisujete máte v bytě větší než menší vlhkost. Topení vzduch nevysušuje, to je snad jasné. Dýchá se, v zimě je mnohem větší vlhkost než v létě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]