Nejste přihlášen/a.
A nebylo to náhodou v OBI, případně někde jinde? obi.cz/... V IKEA jsem interiérové dveře na prodej ještě neviděl...alespoň v Ostravě nejsou...
Jsou v Baumaxu na Fifejdách. Bez povrchové úpravy. Od 60cm do 90cm.
Na finální úpravu je dobrý "lodní lak".
Někdy nepasují panty u starších futer.
Materiál je z borovice. krásné dřevo.
Ty dveře po natření vypadají perfektně.!
Ovšem musí se tomu věnovat důsledná péče.! Samozřejmě je nebudu natírat "nastojačky",
ale v horizontální poloze. Nalakovat perfektně jedny dveře trvá i týden.
První napouštěcí zředěný nátěr, pak jemně přešmirglovat, pak další nátěr, opět přejet jemnějším šmirglem a
naposledy finální nátěr.
Chápu, že se s tím, dnes nechce nikdo "mazlit".
Pak bohužel nemůže nikdo čekat perfektní výsledek, který ho přežije.
Dnes všichni spěchají a podle toho to taky vypadá.
Mám v baráku sto let staré "kazetové" dveře, které kdysi mí rodičové "zušlechtili"
syntetickou bílou barvou...
Ty jsem pak rozebral, zbavil nátěru až do původního dřeva a posléze opatřil nátěrem
dvousložkovým epoxidovým lakem.
Výsledek je dokonalý.! Ovšem, pokud si spočítám ten čas a péči, které jsem tomu věnoval...
pak bych si ty dveře mohl klidně za "desítku" pořídit nové. Ale já chtěl ty původní. Ty tady patří.
Dobrý den,
nejspíš jsem si ty dveře spletl a mají je jinde, ne v Ikea, omlouvám se.
Dají se však koupit již natřené vyplněné dveře? Nerad bych však za ně dával hrůzu penízků.
Děkuji
To tě zklamu. Slušný, nalakovaný masívní borový dveře, či z jinýho měkkého dřeva, za dvojku neseženeš. To prostě nejde.
Za tu cenu máš tak veškerý materiál a to na to nikdo ještě nesáhnul.
Nikdo to nenakrátil, nenařezal, neohobloval, nenarýsoval, nevydlabal, nevyčepoval, nevyfrézoval, nesklížil, opět nevyfrézoval, nevyvrtal panty a zámek, nevyspravil, neobrousil (2x), nenařezal a neohobloval výplně aby je mohl slepit a po slepení opět neohobloval, nenařezal a nakonec nikdo ještě výplně neofrézoval. Nakonec to ještě nikdo nenalakoval, neobrousil lak, opět nenalakoval a po tom všem to ještě nikdo nesložil dohromady.
Dobrý den,
děkuji za info, na kolik by vyšel takový lak na jedny dveře, když bych dělal 3 vrstvy?
Děkuji
Na každé plechovce je návod k použití. Tedy i vydatnost, kolik se natře obsahem plechovky metrů /plocha/. Já ráda natírám vodouředitelnými barvami /i bezbarvý lak/. První vrstva se natírá naředěným lakem, nebo i napouštědlem. Tak to od oka tipnu dvě plechovky laku 0,7?
Jinak na měkké dřevo a přímo na dveře Dixol - Balakryl bezbarvý 2,5 kg za 419 Kč.
Občas namíchám matný a lesk, vznikne něco mezi tím a je to zajímavé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.