Nerez do trouby

Od: Datum: 16.11.15 19:57 odpovědí: 4 změna: 17.11.15 13:46

Dobrý večer,

chci péct chleba, ale trouba se musí zapařit. Je možné použít nerez misku na dno trouby? Každý to řeší hlubokým plechem pod tím na který se dává chléb, ale mě se tam 2 nevejdou :( Chléb by byl moc blízko spirály el. trouby a nejspíše by se spálil. Jak toto prosím vyřešit? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.11.15 20:12
avatar

TRvalé vlhko v troubě je jedna z velkých internetových pověr při pečení chleba v troubě. Chleba se zapařuje vchrstnutím cca 0,5-1dcl vody těsně po vsazení na dno trouby nebo na dno nízkého plechu, nebo nástřikem z nějakého rozprašovače. Okamžitě zavřít a zapéct 2 až 6 min při teplotě 250°C. Délka zapečení rozhoduje o síle kůrky, kterou chleba bude mít. Čím déle, tím silnější. Poté vyvětrat-otevřít na 5-10sek troubu, zavřít a stáhnout termostat na cca 200-220°C. Délka pečení je odvislá od váhy vsazeného těsta. Bochník kolem 1kg cca 30min. Pokud vám trouba nepeče rovnoměrně, musíte asi na polovičce doby bochník otočit. Dobu si musíte vysledovat sama. Před koncem pečení (cca 5min), zvedneme teplotu zase na 250-260°C, a chleba dopečeme na barvu. Měl by být do hněda. Někdo radší do světlé, někdo radší vypečený do tmavě hnědé. Nezapomeňte chleba ihned po dopečení a po vyndání z pece, potřít povrch slabým roztokem soli.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: lucie13
Datum: 16.11.15 20:44

Moc děkuji *palec*

Datum: 17.11.15 08:05
avatar

Vlhko v troubě, chrstání vody, při pečení chleba, je velký nesmysl. Úplně stačí, když po vytažení z trouby, horký chleba přetřete piroutkou namočenou ve studené vodě. Pekaři přetřou bochníky smetáčkem namočeným ve vodě. ;) Jen pro úsměv. Zesilte si zvuk! http://www.wimp.com/breadmaker/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.11.15 13:46
avatar

Tyhle pece, které jsou v tom videu, mají vlastní, programovatelné vlhčení. Na záběru asi dvě min. od konce, ten pekař otevírá pec a je vidět, jak se vyvalí pára. Ale ta se dává několik min. jen na začátku a na konci pečení.

Tomu smetáčku pekaři říkají vlažovka a mají ho tady. Kdyby si někdo chtěl začít s chlebem, hi.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.