Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl poradit webovou stránku (nebo něco jiného..), kam je možné vložit jména podvodníků a neplatičů. Mám velice špatnou zkušenost s nájemníkem-neplatičem..Několik měsíců jsem ho dostávala z bytu..nezaplatil, byt zdemoloval a utekl. Zjistila jsem, že nejsem zdaleka jediná, koho podvedl a vesele podvádí dál..Zatím mu to vychází, ale chtěla bych na něj upozornit, varovat, aby se nenachytali další slušní pronajímatelé. Jak všichni asi vědí, zákony nás v tomto případě neochrání, musíme se chránit, jak se dá.. Děkuji předem za odpověď a všem pronajímatelům přeji šťastnou ruku při výběru nájemníka..
Happy, mám takový dojem, že tím, že byste chtěla pomoci jiným slušným pronajímatelům, dostala byste se do problému Vy. Jo, slušnost a solidarita se někdy nevyplácí. Máte pravdu, že v tomhle směru (ale i jiných směrech) zákony chrání podvodníky. Jako samosprávný úřad jsme chtěli zveřejnit jména dlouhodobých dlužníků. Byla jsem přesvědčena o účinnosti této akce. Ale bohužel jsme narazili na zákon o ochraně osobních údajů a museli jsme od tohoto našeho záměru odstoupit. Je to už delší dobu - asi 6 let, ale v tomto směru se tuším nic moc nezměnilo. Problémy měli i majitelé obchodů, kteří chtěli zveřejnit záznamy o zlodějích. Jedině to zveřejnit jako povídku o nekalém nájemníkovi a na konci povídky nebo lépe na začátku uvést, že jména uvedená v povídce jsou smyšlená a nepopisují žádnou konkrétní osobu :D. Možná se k tomu vyjádří právník, jestli je uvedení napadnutelné. Musím říct, že my máme v domě dobré nájemníky. A i z toho důvodu máme předepsané "vstřícné nájemné".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.