Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklo za plynový sporák

Od: macek71® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupil jsem rd a za plynovým sporákem místo obkladu je imitace kamene ( ze sádry ).Začíná se to špinit,tak jsem uvažoval ,že před kamen dám sklo.Co jsem četl na natu,tak by tam mohlo být sklo Float.Vydrží tento typ skla teplo od plynového sporáku? Nemá s tím někdo zkušenost? Popřípadě jestli někdo nemá za sporákem sklo a když tak jaké.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Sklo float je to nezákladnější obyčejné sklo. Já bych sklo nedával vůbec - tepelné namáhání, křehkost. Doporučuji povrch za sporákem opatřit pár vrstvami vhodného průhledného laku, pak by se to mělo nechat očistit houbou, případně měkkým kartáčem.

hodnocení

To není špatný nápad,akorát nevím jaky vybrat.Budu se muset někde poptat

hodnocení

0x

Za sporák se používají kalená skla ESG - možno kombinovat s Lacobelem.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro tyto obklady je vhodné sklo Lacobel či Colorbel.U elektrických sporáků není potřeba sledovat vzdálenost od plotýnek,u plynového sporáku už je důležité zachovat při montáži určitou vzálenost,aby nemohlo dojít k ožehnutí skla plamenem.

JABRAKA

hodnocení

Sehnal jsem čiré kalené za dobrou cenu,tak to už je snad jistota .Děkuji za názory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]