Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbový vysavač popela

Od: starena* odpovědí: 4 změna:

Máte, prosím, někdo , zkušenosti s tímto vysavačem, (např. jaký výkon, atd.) Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice nevím, jaký vysavač máte na mysli - chybí odkaz či obrázek - nicméně zkusím odpovědět ze své zkušenosti. Zkoušel jsem jak vysavače s vlastním motorem, tak ,,soudek´´, který se připojí na běžný vysavač. Problémem obou je rychlé ucpání jemnými částečkami popela za dřeva. Ten ucpává jak ono sítko u verze ,,soudek´´, tak filtr vysavače s motorem. Dokonce žena učinila pokus vysávání popela ,,vodníkem´´ - nebyl to dobrý nápad *smich*.

Takže nejvíc se mi osvědčuje použití onoho soudku, s tím, že v momentě , kdy ztratí tah následkem ucpání sítka vytáhnu hadici od vysavače, soudkem klepnu o podlahu, tím se oklepe popel ze sítka a zase se chvíli dá vysávat.

hodnocení

2x

Každý takový vysavač "bez oklepu"je diskutabilní; např. tento zbozi.cz/... byl jako "dárek"k protahovačce - použitý na popel tak třikrát, kdo s ním má každou chvilku při vysávání popela bouchat o podlahu...na odsávání hoblin je jakž - takž...a přitom v návodu - na piliny, popel z krbu, ...jinak všechny krbové vysavače jsou konstrukčně velmi podobné...jemný popel ucpává dokonale filtr po krátké době vysávání, je třeba vytrvale bouchat vysavačem o podlahu, prach z filtru částečně odpadne a zase chviličku odsává...pokud by měl oklep, bude to o něčem jiném; ale za tu cenu...nevíte, zda některý z nich ten oklep má?

hodnocení

0x

Docela sa mi na tieto účely osvedčili staré vysavače ETA 1-419 a ETA 408.Síce výkon nič moc ale nato čo ja potrebujem v pohode...a ešte s ním vysávam aj auto.

To jo - to byly vysavače s životností v desítkách let. Ale filtrace jen přes látkový pytlík, takže třeba z toho popela Vám toho dost projde skz vysavač zase zpět do místnosti. Ale chápu, že to někdo neřeší. Já mám na auto Eta406, příští rok jí bude 50. let. A jede pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]