Nejste přihlášen/a.
zdravím, prosím poraďte, uvažuji o koupi elektrické kotoučové pily HECHT 1060
ale od výrobce HECHT nic nemám. Jaké zkušenosti máte vy s tímto výrobcem příp přímo s touto pilou?
děkuji
Hecht jsou lowcost vyrobky, spis tak na nejake to riznuti apod, nicmene cerpadlo mi jede uz rok a pul, ale na vibracnim cerpadle neni moc co zkazit... mrknete spis po Makite, Hitachi
kdyztak jeste mrknete na pily od scheppachu, jestli tam neco nenajdete hobbycentrum.cz/...
HECHT - bože chraň od číny! Máme motorovku a to je šmejd dvakrát byla v záruce v servisu, mizerné materiály pořád problémy se startováním, nikdy víc.No tohle je upravená karboflexka, takže si nedělám iluze o výdrži - trochu půjde do zátěže, třeba řezání tlustého prkna a dlouhý řez a spálí se motor.
Od Hechtu mám pouze drtič větví. Funguje výborně.
Jinak co se týče té pily, koupil jsem si v podstatě úplně stejnou v Lidlu od Parksidu. Řekl bych spíš, že je to taková doplňková pila. Je ponorná. Max. prořez 25mm. Malý kotouč, což se někdy hodí. Používám jí kromě řezání dřeva také na řezání drážek do zdiva . Byly k tomu 3 druhy kotoučů. Cena v Lidlu za Parkside v kufru 1299kč.
Na takovéto "domácí žvýkání" je to dobrý pomocník. Sem tam něco uříznout.
Výrobkům této firmy se vyhněte velkým obloukem. Motorová sekačka sice dva roky fungovala, nicméně pak odešel řemen, což je spotřební materiál. Řemen jsem si objednal dle katalogu firmy na správný typ sekačky, byl mi ovšem zaslán jiný. Sekačku jsem odvezl do Hecht servisu, že ji tedy nechám i zkontrolovat technikem a vyčistit... Ani po měsíci se firmě nepodařilo správný řemen sehnat a opravu dokončit... Technik v servisu mi sdělil, že to není nic divného, údajně mají na opravě sekačky i půl roku..
Od Hechtu nebrat nic, mám sekačku, se kterou se drbu každý rok, semtam ji nastartuju, semtam ne. A když se už teda tak naštvu, že jsem rozhodnut ji vrátit, tak zase funguje. Co se stane, když ji vrátím do servisu? Bude šance, že ji normálně nastartují a pak mi řeknou, že tomu nic není. Někdy s tím posekám celou zahradu, někdy ji vůbec nenastartuji a to je to sekačka za 15 000,- Kč. Jsem už rozhodnut ji vyhodit, jsou s tím problémy od začátku a mám ji třetím rokem. Téhle značce já osobně se budu vyhýbat po celý zbytek života.
Značky bych se nebál, ale tahle demoverze pilky nemá výkon. Uvádí 600 W, normální pilka pod 1200 W nejde.
našel jsem podobnou pilku u Dremla ale nemá laser ani pilový kotouč a je dražší, sice s kufrem ale ten nepotřebuji.
Zatím váhám, ale Hecht na moje domácí řezání 18 mm laťovky asi bude stačit. Je pravda že ani na youtube žádné kladné reference nejsou, možno budu mít štěstí na kus. (Teď řežu flexou s pilovým kotoučem ale nemám pevné vedení, řezy nemám kolmé a občas jsou i křivé.) U hechta na obrázku to uchycení vypadá dobře ale jaká je skutečnost.., škoda že s ním nikdo nemá zkušenost.
.. a nevíte něco o výrobci BASS?
no já mám od nich křovinořez a už druhou sezonu ma za sebou a leju jen benzín.. a to dostává docela kouř... já jsem spokojený ale třeba jiné výrobky na tom můžou být hůř... před tím jsem měl totální čínskou repliku repliky a s tou jsem sekal asi 5 sezon, možná i víc a odešel tam akorát starter, ktery jsem doma opravil svépomocí a na konci cívka.. pak jsem si pořídil druhý..
btw. soused má husqvarnu a těch poruchu co to mělo, to ani ten činský šmejd nezažil.. pak si vyberte kvalitu...
Mám elektrickú kosačku Hecht (motor 1kW) bez pojazdu,len úplný základ so zberným košom.Dostal som ju ako putovnú,strýko predával záhradku a ušla sa mi aj s nejakým iným náradím.5 rokov kosím s ňou 9 árový pozemok cca 1x mesačne (na jar viac na jeseň menej).Docela výdrž.Je lepšia ako AL-KO kosačka porovnateľná parametrami ktorú mám tiež.Oproti AL-KO má lepšie dielenské spracovanie a výrazne prepracovanejšie plnenie zberného koša a lepší nôž.Čo ma štve je že sa postupne rozpadávajú kolieska,samovoľne sa uvoľnia a aj počas kosenia,treba to pravidelne kontrolovať.Nastaviteľná výška kosenia je iba v 3 úrovniach a to tak že kolieska treba odmontovať a dať do inej dierky.Na lepších kosačkách to ide páčkou.Na to že sa o ňu prakticky nestarám,iba naostrenie noža a vyčistenie podvozku raz za čas sa docela drží...nato že som ju dostal za "ďakujem"...nie na darmo sa hovorí "Darovanému koňovi na zuby nepozeraj"
Souse se mi chechtá, že jsem kopil Hechta. Asi to přesně vystihuje. Nářadí, které použijte jednou dvakrát za rok, ano. U toho, co používáte často kupte ověřenou značku se kterou se nebudete každou práci zlobit.
Soused měl sekačku Hecht, po měsíci šla na reklamaci, pak se s ní trápil ještě dva roky, poslal ji do bazaru a koupil jinou značku.
od te doby co jsem tady přispival, tak jsem měnil jen palivovou hadičku a svíčku preventivně. takže mi na hechta nešahejte :D... ale je to těžko.. mohli klidně začít odrbávat kvalitu.. je to vidět všude... nenažranost... a člověk by si kolikkrát i rád zaplatil za kvalitu.. velky problem je koupit třeba uhlovku aby vydržela zápřah...
Kamaradovi jsem se snažil rozmluvit koupi aku vrtačky HECHT, nedal jsi rict a ma s ni same problemy, 2x oprava na zaruku a zavada neodstranena. Dostal odpověď, ze je to vlivem používání. Nato jaky je to nekvalitni, tak je to drahy a to tu vrtačku použil tak 5x. HECHT, Moutfield a všechny tyhle levne činské kramy NEDOPORUČUJI !
Mám od nich benzinovou sekačku šest let a funguje v pohodě. Jediná oprava startovací mechanismus. Koupil jsem ještě elektrický vyžínač, po dvou sezonách se rozlomilo víčko strunové hlavy a nové, případně celou strunovou hlavu nemůžu sehnat více jak rok. A to ani v jejich prodejně ! Takže Hecht nechám dosloužit a od nich už raději nic !
Taky přidám zkušenost s výrobkem HECHT. Koupil jsem křovinořez pžed 2 lety. Ještě v záběhu se zadřel motor. Používal jsem olej Castrol gardena 2T, který mi doporučili v prodejně HECHT při koupi křovinořezu. Dodržoval jsem poměr 1:30. Přesto se motor zadřel. Reklamaci neuznali, že že závada vznikla špatným mazáním na straně spotřebitele. Dodžel jsem všechna doporučení dle návodu k obsluze. Přesto nevím jakou chybu jsem mohl udělat. Dle rady soudního znalce (prokazování nejisté a náklady na soudní odhad a řízení několikanásobně převýší hodnotu stroje) a uvážení co by mě to stálo času, jsem to nechal být. Nicméně jsem motor rozebral a objevil nečekané : na jedné straně částečně (cca 10%) rozdrolený píst a chybějí ložisko mezi pístem a ojnicí (asi se rozpustilo v tom benzinu). VAROVÁNÍ : Dobře si rozmyslete nákup produktů HECHT, jsou to čínské šunty a při reklamaci zapláčete. Já v tom mám jasno - už nikdy HECHT. A na závěr trochu humoru : "Soused se mi řechtá, že jsem koupil Hechta... -) "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.