Nejste přihlášen/a.
...je to asi dost banální a hloupý problém, ale tady mi vždy někdo dobře poradil. Nemohu v paneláku zatlouci jedinou skobu, jedinný hřebíček, při posledním pokusu vypadlo kus omítky... A tak mne napadlo koupit si oboustrannou lepící pásku a zkusit nalepit např.obrázky na zeď tímto způsobem...Ale zatím jsem nenašla odvahu neb se bojím, aby mi obrázky nespadli i s kusy omítky...Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo poraďte ženský bez vrtačky jak přidělat cokoliv na panelákové zdi? Díky předem!
Dříve se prodávaly háčky z plechu které se připevňovaly do zdi tenkým do tvrda zakaleným hřebíčkem (vše v jednom balení), Před časem šla reklama na podobný výrobek s názvem "Twenty". Zkuste tedy koupit v železářství nebo domácích potřebách něco podobného, základem úspěchu by mělo být uchycení tenkými hřebíčky.
Já sice nebydlím v paneláku, ale poradím a používám to doma taky. Kupte si v metráži suchý zip a v místě kde obrázek bude viset, lehce oškrabejte malbu a nalepte jednu stranu chemoprénem na zeď a druhou na obrázek, nebo cokoliv. Použijte chemoprén v tubě a doržte přesně návod. Nechte chemoprén odvětrat a potom přitlačte a nechte zaschnout. Na malý obrázek vám stačí čtvereček 15x15 mm. Drží to jak čert a je to jednoduché. Pokuste se trefit, aby na obrázku byla ta část, kde jsou ty malé mikroháčky a ta jemná část na zdi. Hodně zdaru.
Doporučuji ty plastové háčky s kalenými trny, které jdou zatlouct do panelu. Mě přímo na takovém háčku několik let držely těžké pendlovky! Pak jsem zakoupil vrtací kladivo a při té příležitosti vyvrtal díru a pověsil je "standardně," jinak by na plastovém háčku visely dodnes.
Pokud však mohu doporučit - háček (twenty) na pendlovky jsem zatloukal tak, že jsem napřed pod háčkem odškrábl omítku, aby trny držely přímo v panelu - v pevném podkladu. U vašich obrázků, ale taková úprava bude nejspíš zbytečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.