Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila - jakou koupit?

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

zdravím, chci se zeptat jakou koupit motorovou pilu pro chlapa, který občas něco potřebuje uřezat. žádná pravidelná práce. v polskem letáku je tato pila za 2100kč. Nevím jestli to není šmejd nebo je dostačující. Nebo znáte nějakou levnější ale kvalitní? díky za rady a názory

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kde chcete shánět náhradní díly? Za tyhle peníze max. elektrická.

joudic*
hodnocení

1x

spise elektrickou... ja mam gardena CST 3neco (je v kulne tak nevim presne typ) pily.heureka.cz/... asi tuto a jsem naprosto spokojeny, silna drava pila na to, ze je el. ...je vcelku i pekna a pohodlna v ruce

jedlicka*
hodnocení

1x

Četl jsem článek o maličké benzínové pile Hecht za 2000 Kč. Viděl jsem ji i řezat. Byla nová a řezala jak ďábel. No a v tom článku psali, kupte si ji jen tehdy, pokud se trochu vyznáte a dokážete si ji opravit či nastavit. Jinými slovy, že vyžaduje odbornou péči a vědět, kam sáhnout. Já mám (tenkrát ještě předraženou) Husqvarnu a vtip je v tom, že když ji odložíte a za rok se k ní vrátíte, bez problémů nastartuje a řeže. Takže jestli se chceš s pilou trápit, kup si tu nejlevnější.

hodnocení

1x

Každej má nějakou zkušenost. Čtvrt století řežu s Husqvarnou a už bych žádnou jinou nechtěl ani zadarmo. Tím ale nechci říci, že ostatní pily jsou šmejd. To určitě ne.

hodnocení

0x

Já mám druhý rok Hecht, není to teda do lesa, ale kolem baráku na to sem tam něco říznout zatím v pohodě stačí.

hodnocení

0x

Pokud dosáhnete kabelem, pak doporučuji elektrickou.

buss
hodnocení

0x

No jsou i levnější nabídky, u nás, pohledat, ale asi bych do toho nešel. Vyzkoušet a prodat...

sejny*
hodnocení

0x

Máme Hechta za 3000 Kč třetím rokem a není s ní jediný problém. Řeže pro mě skvěle a i známý tesař si ji chválil z hlediska přesnosti řezu. Akorát je trošku těžší než vychytanější modely.

doplněno 17.11.15 00:10:

My měli na té Hecht pile zrovna Oregon lištu i řetěz.

hodnocení

0x

Stačí prihodiť "pár kaček" a kúpte kvalitnú MAKITU a nie blato.aspoň kvôli tomu aby ten chlap na to aspoň zohnal reťaz poprípade iný ND ak bude treba.Pri tých "noname" to môže akurát tak zahodiť..

tombrava

jak to není lišta/řetěz OREGON, ale čína-bláto, což je asi u HARDERa, bude to trápení - maximálně měkký smrk, jinak se řetěz se vytahá a je potřeba ho zkracovat + bude se rychle tupit, lišta se rychle opotřebuje...osobní zkušenost, jednou jsem koupil toto:

i-ogrod.pl/...

bylo to sice levné (7roků zpátky tehdy za cca 1400Kč, ale za 2 sezony lišta/řetěz KO ...pila řeže dodnes ovšem s novou sadou lišta/řetěz OREGON, tzn. více než polovina pův. ceny ceny pily znova zaplatit...)

tomaslad*
hodnocení

0x

Šel bych jen a výhradně do Stihl - osobní 15-ti letá zkušenost. I ta nejlevnější hobby Stihlka je kvalitní, samozřejmě na dolním výkonovém spektru, ale kvalitní stejně jako nejdražší profi modely Stihl. Uživatel.

asd1
hodnocení

0x

toto nedoporučuju, i bez poruchy to je za trest...

Občas něco uřezat je široký pojem

Z nejlevnějších je dobrá Dolmar 32C nebo 35C

Z těch levných sr... leda Hecht

Pokud dosáhne kabel tak doporučuju elektrickou, odpadne starost s palivem a rizikem zadření... Dolmar/ Makita s motorem v ose je jedna z nejlepších.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]