Nejste přihlášen/a.
Máme nové dřevěné dveře. Otec to na ležato lakoval válečkem a vypadá to děsně. Je to plné bublinek, má tam dvě vrstvy a přesto je to velmi tenká vrstvička.
Zkusil jsem to vzít štětcem, silnější vrstvu, ale i tak tam mám asi co 10 cm bublinku a nevím co s tím aby tam ty bublinky nebyly. Podadí někdo co s tím?
no má na tom minimálně dvě ( snad i 3 vrstvy)
A i na té horní fotce jsou vidět ty bublinky, nevím jak to udělat aby to bylo úplně hladké.
A obrousil jsi každou vrstvu po zaschnutí? Tak 240 šmirglem? Podle fotky si dovolím tvrdit, že ani náhodou.
nevím já jsem dělal jen ten kousek co je nahoře, ale myslím si že to rozhodně nešmirgloval.
A to je ten problém.
Nejlépe je dveře před lakovám řádně vybrousit, zvláště, pokud to budeš dělat lesklým lakem, tak pod ním je vidět každá sebemenší vada. Kdyby to byl lak na vodní bázi, tak ještě dveře namočit molitanem vodou, po uschnutí opět vybrousit do hladka a pak začít lakovat. Pokud je jeden lak na všechny vrstvy, tak první vrstvu lakovat řidším lakem. Po zaschnutí vybrousit do hladka. Ono se to nezdá, ale je to vcelku náročný. Když to vezmeš jen tak aby se neřeklo, zůstane ti tam "pomeranč", takže to chce fakt zabrat a brousit do hladka. Při pohledu proti světlu to musí být opravdu hladký. Pak to nalakuješ podruhý a bude to krásně hladký.
Nevím, kde je chyba, ale ať sem natíral plechovou střechu emailem a nebo doma maloval zdi primalexem - oboje válečkem, tak tam bublinky vznikaly.
Je potřeba zvolit vhodný váleček: třeba plstěný né molitanový. Dále je velmi důležité naředění barev(moc řidká nebo hustá). Pravě moc řidká způsobuje bublinky, ale hlavně ten molitanový válecek.
Molitanový váleček dělá bubliny, je potřeba to nalakovat a za malou chvíli to přejet z lehka tim stejným válečkem.Musí být nenamočeny až skoro suchý.Po přejetí bubliny pomalu mizí,pokud ne tak to opakovat.
Bublinky se v laku dělají při prudkm míchání, kdy se vmíchá vzduch do barvy. pal to dělá tady toto. Je potřeba namíchat barvu, zavřít a nechat odstát 15 min.. Váleček nesmí být nenamočený, pak se nerozlívá barva a dělá to strukturu. Když by byla barva zavadlá a polosuchý váleček, začne se vytrhávat molitan a to je pak na mašli.
Podle obrázku je povrch špatný. Vezměte si smirek pod vodu ( cca 200 - 260), namočte ve vodě a lehce na brusném držáku přebruste do hladka.
Pak po utření a uschnutí aplikujte válečkem. Chce to cvik ale je to pak pěkné.
Pokud jde o povrchovou úpravu dřeva,lze to udělat jen jedním nátěrem,emailem s určitými vlastnostmi.Kombinovat dva typy nátěru každý jiného typu,je chyba.Pokud použiji první nátěr lazuru,ta bude tvrdnout dva až tři dni.Dát na ní jen po mírném zaschnutí nitrolak je odsouzeno k naprostému neúspěchu.Lakovat se to dá až tak za týden.Proto ten vzhled jako bublinky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.