Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adria MAX čištění výměníku

Od: hladas odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat, jakým způsobem čistíte krbová kamna Adria Max s výměníkem nebo Grand Max s výměníkem?

Konkrétně mi jde o prostor přímo na horní části teplovodního výměníku?

Děkuji za každé info

Martin

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jestli myslíte ty otvory tak ke kamnům je ocelový kartáč přesně správného průměru. Každý týden/14 dnů tím proběhnu každou díru cca 3-5x. Rovnou plochu v rychlosti přejedu normálním plochým kartáček na gril.

Náhodou jsem měl tyto kamna rozdělané po cca 9 letech a nad výměníkem bylo jen cca 0,2L popelu. To píšu jen pro zajímavost. Mě osobně to zajímalo, co tam zůstává. :-D

Adria MAX čištění výměníku

hladas
hodnocení

Děkuji,

Kartáč jsem již vyměníl za 40mm podložku :)

Jde mi hlavně o horní usazování sazí na výměník..Při čištění kouřovodu jsou saze u výstupu kouřovodu z kamen..je tam nějaký plech tak na něm..to se dá lehce vysát ale pod tento plech se těžko dá dostat a proto tento dotaz, zda to někdo také řeší - řešil..

Tak viz druhá část odpovědi, nic moc tam není. Saze se tam postupně spálí na popel a je tam toho málo. Nevím jak máte vyřešený komín. Já do kamen nametu max saze z 30cm komínu, zbytek skončí pod komínem, kde to vyberu.
Měnil jsem komín, takže jsem to po 9 letech pořádně prohlédnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]