Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propipnuti kabelu,dratu

Od: elktom odpovědí: 10 změna:
Dobry den.Nevite kde najit nejakou houkacku na baterku na kterou bych napojil draty ktere by mi samozrejme pri spojeni vydavali akusticky signal?Chci to kvuli promerovani funkcnosti dratu ...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

CCa před rokem už mě taky přestalo bavit k prozvánění drátů používánt všelijaká samo-domo udělátka (za dobu své praxe jsem jich používal nespočet) a pořídil jsem si na to hotový přístroj. Je to malá oranžová krabička se dvěma kablíky (krokodýl / hrot), která při spojení kablíků vydává nepřeslechnutelný signál (i přes zavřené dveře) a zároveň se rozsvěcí červená LED. Krabička se vejde do kapsy a má dokonce klipsnu na opasek. Na rozdíl od multimetru vvydrží i hrubší zacházení na stavbě. Koupil jsem jí v prodejně elektromateriálu ELMET. Sice stála skoro 300,- Kč, ale je to přesně to, co jsem léta potřeboval. Jsem naprosto spokojený.

doplněno 13.11.15 20:27:

Tady jí máte.

Propipnuti kabelu,dratu

fiser22*
hodnocení

0x

Na to stačí obyčejný multimetr z hobby marketu za stovku s akustickou signalizací za stovku

hm*
hodnocení

0x

Buď již zmíněný levný multimetr, nebo žárovička s objímkou + baterka a dva dráty. Ta žárovka sice nepíská, ale dřív se to běžně používalo.

hodnocení

0x

Na tieto amaterské veci elektrikári ku baterke na presvedcovanie používali sluchádko z telefónu na pevnú linku.My sme to mali dokonca namontované na pípanie smeroviek na žiguláku.

slavco31 - nevím, jak jste používali sluchátko, ale samotné Vám pípat nebude (ozve se pouze slabé cvaknutí). Potřebujete k tomu ještě vyrobit nf zdroj signálu (při troše šikovnosti se dal vestavět přímo do toho sluchátka), pak ještě nějakou krabičku s otvíracím víčkem, uvnitř držáček baterie, všechno to nějak poskládat dohromady... Nebo se taky dá použít obyčejný zvonek, izolačkou přilepený k ploché baterii a dva kusy zvonkového drátu. S podobnými paskvily (i když funkčními (když se zrovna někde něco neutrhlo)) jem pracoval mnoho let. Jenže tehdy nic profesionálního nebylo. A věřte mi, už bych to nedělal.

doplněno 15.11.15 17:50:

Nikdo - jo, bylo to podle AR. Do sluchátka se musel nacpat tranzistor, odpor a tuším, že elektrolitický kondenzátor (to schéma bych ještě někde našel). Byla to piplačla, ale kupodivu se to tam vešlo. ;)

nikdo*

To vaše řešení je nejlepší. proč vyrábět něco a investovat do toho spoustu času, když se to dá koupit za pár šupů.

Jen k tomu sluchátku. Kdysi dávno jsem tenhle pípák dělal, snad podle návodu v?AR? Bylo kolem něj minimum součástek. Snad nějaký kond. a odpor? Myslím, že se nějak využívalo přirozené rezonance kondu a cívky toho sluchátka. Ale je to už dávno, tak si víc nepamatuju..

ja1
hodnocení

0x

magdon: Tuhle krabičku máme v práci ale měnil jsem v ní sirénku za takovou, která je slabě slyšet už při odporu obvodu 27kOhm, z důvodu kontroly vinutí VN cívek. Protože se to velmi osvědčilo, ze stejných sirének jsem zkoušečky vyráběl, podnik koupil sirénky a konektory na baterii a já to sestavil do vhodných krabiček vyrobil měřící kabely s hroty a podaroval kolegy a kolegyně kteří to potřebovali k práci. Akorát LED jsem nedával, byla celkem zbytečná.

hodnocení

0x

Za 5.-Kč - hezkyden.cz/...

Propipnuti kabelu,dratu #2

Wlezley _ Jenže tahle sirénka je jen jedned z dílů, potřebných pro tunkční prozvánědlo. Sama o sobě k ničemu není. Když to trochu přeženu, je t jako když budete chtít auto a koupíte si místo toho jen motor, protože to vyjde levnějc. Samozřejmě, že není bůhví jaký problém k sirénce ještě koupit (případně vyrobit) nějakou krabičku, držák batere, kablíky s krokodýlky, případně LED a všechno to (řekněme za hodinu) poskládat, poslepovat a propojit. Ale proč se s tím dělat, když to můžu mít hotové za cenu, která snad nikoho nezruinuje?

No pokud je problém jedna baterie+dva kousky kablíku (nevím na co krabičku, nevím co víc pospojovat a krokodýlkovat?!?), abych si PROPÍSKNUL KABEL tak potom jak říkáte. Koupit Fluke, nejlépe analyzátor spektra :-D Ta sirénka je všechno, připojím napětí a pískááááááá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]