Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chceme přejít od ČEZU do EONU, ale nevím si rady s výpočtem ceny za 1M3, zkrátka za 1 kubík plynu. V ceníku mají uvedeno 962 Kč za 1MWh, kolik to je prosím za 1 kubík? Je tam nějaká poznámka o koeficientu 1M3 rovná se 0,01055 Mwh, ale nějak se nemohu dopočítat, děkuji
1kubík plynu je cca 10,55kWh. A přechod od RWE k EON se určitě vyplatí. úspora dělá cca 10-15%. Vraceli mi letos dost peněz. Přibližně polovina přeplatku je díky letošní mírné zimě, druhá polovina je díky přechodu k EONu.
Já jsem u RWE a vloni mi při malé spotřebě plynu vyšla cena 34,00 Kč za kubík. Jsou to zloději, účtují řadu paušálních poplatků, takže hodně lidí se od plynovodu odpojilo a vaří na elektřině.
Ano, při velmi malé spotřebě cca do 2MWh ten kubík vychází opravdu draze. Je to ale dáno regulovanou složkou distribuce. Obchodnik s lynem za toto nemůže.
Děkuji všem za odpověďi, přínosné Byl jsem mimo počítač..
Tak mám v tom jasno, cena za čistý kubík je děleno 100, tedy 9,62 ale když se podívám na celkovou cenu za 1 kubík do pravého sloupce, kde je sečtená i distribuce atd, tak je celková cena 14,6 do 1.89Mwh a 11,7 nad 1.89Mwh. K tomu už stačí jen připočítat nějakých 150 Kč měsíčně a měl bych být na konečné ceně?
Jen se zeptám, co je to 1.89MWh? To je 1890 kubíků? Ptám se, protože tam se docela dost láme cena za 1 kubík a než šetřit a protopit třeba 1700 kubíků, už finančně vyjde lépe protopit 2000 kubíků
Nekomplikujte si život vypočítáváním ceny jednoho kubíku plynu. Stejně se nedopočítáte přesně, do ceny by jste musel rozpočítat i pevné platy.
Na faktuře současného dodavatele máte spotřebu a cenu v MWh, tak prostě porovnejte tuto cenu s novou cenou a porovnejte stálé platy. To je nejpřesnější, co můžete udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.