Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet 1 kubíku plynu

Od: eonak odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chceme přejít od ČEZU do EONU, ale nevím si rady s výpočtem ceny za 1M3, zkrátka za 1 kubík plynu. V ceníku mají uvedeno 962 Kč za 1MWh, kolik to je prosím za 1 kubík? Je tam nějaká poznámka o koeficientu 1M3 rovná se 0,01055 Mwh, ale nějak se nemohu dopočítat, děkuji:(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak je to cca sto kubíků, ne? Takže kubík bude za deset kaček...

nikdo*
hodnocení

2x

1kubík plynu je cca 10,55kWh. A přechod od RWE k EON se určitě vyplatí. úspora dělá cca 10-15%. Vraceli mi letos dost peněz. Přibližně polovina přeplatku je díky letošní mírné zimě, druhá polovina je díky přechodu k EONu.

nevim to na stopro ale nestačí vydělit cenu tím koeficientem a dostanete cenu za kubík?

nickys

Cenu za 1MWh vynásobte tím koeficientem a dostanete cena za kubík plynu. To v tomto případě znamená 10 korun a 15 halířů.

Je to ovšem cena pouze za plyn, k tomu je nutné připočíst nemalou cenu, za distribuci tohoto kubíku.

hodnocení

0x

Já jsem u RWE a vloni mi při malé spotřebě plynu vyšla cena 34,00 Kč za kubík. Jsou to zloději, účtují řadu paušálních poplatků, takže hodně lidí se od plynovodu odpojilo a vaří na elektřině.

nickys

Ano, při velmi malé spotřebě cca do 2MWh ten kubík vychází opravdu draze. Je to ale dáno regulovanou složkou distribuce. Obchodnik s lynem za toto nemůže.

ijefotu

34kč za kubík. To je lepší cena i včetně paušálu, než ti dá kdokoliv za klasický D02.

Je snad jasné, že když máš malou spotřebu, tak tě výsledná cena za čistou energii musí vyjít dráž. Nebo máš snad nainstalováno pouze např. 1/10 plynoměru, nebo přívodní trubky jsou 10x slabší?

eonak
hodnocení

Děkuji všem za odpověďi, přínosné ;) Byl jsem mimo počítač..

Tak mám v tom jasno, cena za čistý kubík je děleno 100, tedy 9,62 ale když se podívám na celkovou cenu za 1 kubík do pravého sloupce, kde je sečtená i distribuce atd, tak je celková cena 14,6 do 1.89Mwh a 11,7 nad 1.89Mwh. K tomu už stačí jen připočítat nějakých 150 Kč měsíčně a měl bych být na konečné ceně?

Jen se zeptám, co je to 1.89MWh? To je 1890 kubíků? Ptám se, protože tam se docela dost láme cena za 1 kubík a než šetřit a protopit třeba 1700 kubíků, už finančně vyjde lépe protopit 2000 kubíků:)

jendad

1,89 mwh je 1890 kwh energie vypocitat.cz/...

. 1m3 plynu obsahuje asi 10kw energie

mire*
hodnocení

0x

Nekomplikujte si život vypočítáváním ceny jednoho kubíku plynu. Stejně se nedopočítáte přesně, do ceny by jste musel rozpočítat i pevné platy.

Na faktuře současného dodavatele máte spotřebu a cenu v MWh, tak prostě porovnejte tuto cenu s novou cenou a porovnejte stálé platy. To je nejpřesnější, co můžete udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]